Omgeving Battambang

Swipe

Omgeving Battambang

De bamboetrein

Vanuit Battambang kunt u per tuk-tuk naar het startpunt van de bamboetrein (Bamboo Train) rijden. Het startpunt van deze bamboetrein ligt op een afstand van enkele kilometers ten zuiden van Battambang in het gehucht O’Dambong. Deze `norry’s’, zoals de bamboetreinen in Cambodja worden genoemd vormden een belangrijk transportmiddel direct na de overheersing van de Rode Khmer, toen er helemaal geen transportmiddelen meer in het land waren, laat staan benzine. In het gehele land was er over een afstand van 600 kilometer aan treinrails beschikbaar voor deze bamboetreinen. In de begintijd werden zij voortgeduwd met stokken, vergelijkbaar met hoe men in Venetië de boten voortstuwt. Het vormde een belangrijk en goedkoop vervoermiddel. Niet veel later werden er kleine motortjes op de bamboetreinen geplaatst. Deze `norry’s’ kunnen een snelheid van 40 km per uur halen, hoewel zij tijdens uw excursie gelukkig wat minder hard rijden. Hoewel u een goede rug dient te hebben is de rit met de bamboetrein een onvergetelijke ervaring door een fantastisch landschap vol met rijstvelden en kleine watertjes. Tegenwoordig zijn er in heel Cambodja nog ongeveer 100 bamboetreinen in bedrijf.

Wat Banan

Op een afstand van 22 kilometer van de stad Battambang ligt de Wat Banan, ook wel Phnom Banan genoemd. Zorg dat u goede wandelschoenen draagt, omdat de klim de heuvel op over 300 stenen traptreden niet voor iedereen eenvoudig is. De Wat banan bestaat uit een centrale stenen toren omringd door 4 stenen torens op de hoeken van het historische tempelcomplex. De oorspronkelijke Hindoe-tempel werd in 1050 gebouwd op initiatief van koning Udayaditayavarma 1. In 1219 verbouwde men het tot een boeddhistische tempel. In de 19de eeuw stonden er nog ontelbare Boeddha beelden in het complex; de ingang werd bewaakt door een reusachtige stenen bewaker. Helaas zijn hier nog maar enkel beelden van bewaard gebleven. Aan een kant van de heuvel ligt een bij velen onbekende grot. Volgens de overlevering kunt u de waterdruppels van een van de stalactieten drinken. Uw moeite wordt beloond met kennis van het verleden, het heden en de toekomst. Ik denk dat het laatste, zicht op de toekomst, klopt. Als u hiervan drinkt, dan is het redelijk zeker dat u in de nabije toekomst darmklachten zult hebben...

Wat Somrong Knong

Op een afstand van 6 kilometer ten noorden van Battambang ligt de Wat Somrong Knong. In 1976 werd de boeddhistische tempel ingenomen door de Rode Khmer en deze transformeerde de gebouwen in een gevangenis. 10.000 mensen werden hier op gruwelijke wijze verminkt , verkracht en ten slotte gedood. In 1977 deed het kannibalisme zijn intrede en aten de bewakers veel mensen op. De gruwelijkheden worden getoond op plaquettes. De beenderen van de gedode mensen worden achter glas bewaard in het gebouwde monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Phnom Sampeau

Op een afstand van 12 kilometer van Battambang vindt u de berg en tempel, vernoemd naar zijn vorm: `de berg gelijkend op een schip’, hoewel ik de vorm van een schip niet in de berg heb kunnen ontdekken. Opmerkelijk is de grote gouden Boeddha bij het complex. Vanaf de top van de berg heeft u een fantastisch uitzicht op de omringende rijstvelden. Er staat tevens een oud Vietnamees afweergeschut. Aan de voet van de berg is een grot. Vanuit deze grot vliegen duizenden vleermuizen tegelijkertijd bij zonsondergang naar buiten, een imposant gezicht. Vanaf de weg beneden kunt u de dagelijkse uittocht van de vleermuizen aanschouwen. De meeste toeristen bezoeken Phnom Sampeau met een gehuurde tuk-tuk.

Wat Ek Phnom

Op een afstand van 11 kilometer ten noorden van Battambang ligt de 11de eeuwse tempel Wat Ek Phnom. De tempel ziet er ietwat vervallen uit, maar is toch een bezoek meer dan waard. Op enkele kilometers voor de tempel kunt u een bezoek brengen aan een krokodillenfarm. De krokodillen zitten in waterbassins die u van boven kunt bezichtigen; de dieren zijn op leeftijd gerangschikt.

Het meer Kamping Pouy

Het meer Kamping Pouy is een bekende picknick plaats voor de inwoners van Battambang, met name tijdens het weekend is het een drukte van belang rondom dit 1900 meter brede meer dat op een afstand van 30 kilometer ten oosten van Battambang ligt. Met een houten excursieboot kunt u een tochtje maken over het meer. Het meer is een overblijfsel van een landirrigatieproject van de Rode Khmer. Duizenden lieten het leven tijdens dit irrigatieproject.

Rondreizen

Groepsrondreis Indochina

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is...

v.a. 2869.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Omgeving Battambang en Cambodja