Omgeving Madrid

Swipe

Omgeving Madrid

Highlights

El Escorial – Monnik of koning

Even buiten Madrid, aan de voet van de dichtbeboste Sierra de Guadarrama, ligt het legendarische El Escorial, het kolossale kloosterpaleis van Filips II. Omringd door veel drama en meer als monnik dan koning regeerde hij van hieruit het uitgedijde Spaanse rijk. Het omringende park en bosgebied wordt ’s zomers druk bevolkt met Madrilenen die de benauwde hoofdstad ontvluchten.

Valle de los Caídos – Omstreden toeristische attractie

Franco liet Valle de los Caídos bouwen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Spaanse Burgeroorlog (1936-39). Het mausoleum is politiek en maatschappelijk omstreden: toen ‘links’ het wilde sluiten, ging ‘rechts’ ervoor liggen. De huidige regering moet op de kleintjes letten en kiest voor praktisch: Valle de los Caídos is kortgeleden voor het publiek tegen betaling opengesteld.

De omgeving van Madrid biedt veel mogelijkheden voor interessante dagtochten naar historische plaatsen als El Escorial, het kloosterpaleis van Filips II en de politiek onrustige laatste rustplaats van dictator Franco, de Valle de los Caídos.

De paasprocessies in Alcalá de Henares zijn een fenomeen, het koninklijk paleis in Aranjuez indrukwekkend en het Safaripark Madrid, dat ver buiten Madrid ligt, behoort tot de mooiste parken in in zijn soort in Europa.

U vindt dit alles in de schaduw in de Sierra de Guadarrama, het imposante berggebied ten westen van de Spaanse hoofdstad. ‘s Zomers zoeken veel Madrilenen hier verkoeling; ’s winters kan er worden geskied.

 

10 prachtige bestemmingen in Omgeving Madrid en Spanje