Omgeving van Guatemala Ciudad

Swipe

Chinautla

Dit geïsoleerd gelegen dorpje ligt een paar kilometer ten noorden van Guatemala Ciudad op ongeveer 1200 m hoogte.

Men spreekt er Pocomam. In het verleden heeft Chinautla veel te lijden gehad van natuurgeweld in de vorm van overstromingen en de aardbeving van 1976. In de koloniale tijd woonden hier Pocomams die de verovering van Mixco, de hoofdstad van de Pocomams, door de Spanjaarden overleefd hadden en door Alvarado naar dit dorp gestuurd waren.

In de postklassieke tijd bevond zich in de buurt van dit dorp een versterkte stad die door drie cañons omgeven werd. Waarschijnlijk voerde men oorlog met vijandige volken, want er zijn diverse vuurstenen en pijlpunten van obsidiaan gevonden.

Chinautla is vooral bekend vanwege zijn roomkleurig aardewerk in de vorm van vogeltjes (duiven) en engelen die vooral tijdens de kerstperiode geproduceerd worden. Van dit ambacht is helaas heden ten dage weinig overgebleven. Het is een armoedig plaatsje waar weinig te zien is, maar het bustochtje er naartoe is aardig, omdat je over een onverharde zandweg door een cañon rijdt. Op 6 december viert men een fiesta.

Met bus BC kun je vanaf het Parque Central in Guatemala Ciudad naar de markt aan de Calle Martí aan de noordelijke rand van de stad in zone 6 rijden; vanaf hier gaat er ieder uur vanaf 6.30 uur ’s morgens tot 17.00 uur ‘s avonds een bus naar Chinautla. De rit duurt een halfuur. De bus naar San Antonio Las Flores, een gehucht verderop langs dezelfde weg, stopt ook in Chinautla.

Rondreizen

Groepsrondreis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Guatemala ontdek je de prachtige, ongerepte natuur, de kleurrijke inwoners en de oude koloniale gebouwen. We brengen...

v.a. 2129.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Chinautla en Guatemala