Omgeving van Turijn

Swipe

Het westen: Susadal en omgeving

De Sant'Antonio di Ranverso staat circa 7 km ten westen van Turijn in het dorp Rosta. Deze kerk, gebouwd tussen de 12e en 15e eeuw, heeft een schitterende laat-Franse façade, met versieringen van terracotta. Er zijn drie portalen met pinakels en fresco's. Binnen zijn ook fresco's, in de narthex, het baptisterium en - de mooiste - in de sacristie, gemaakt door Jacquerio omstreeks 1400. Tegenover de kerk staat het oude hospitaal van de monniken.

De Sacra di San Michele, 15 km ten westen van Turijn, staat boven het dorp Avigliana. Een bergweg voert naar het parkeerterrein, daarna is het naar de abdij (op 962 m hoogte) nog 10 minuten lopen. Dit benedictijnenklooster werd omstreeks 1000 gesticht door Hughes de Montboissier uit de Auvergne. Feitelijk stonden hier al drie kapellen, een Byzantijnse uit de 6e eeuw, een Longobardische uit de 8e eeuw en een Romaanse uit de 10e eeuw. Van de laatste is de ruïne nog over. De abdij was een halteplaats voor pelgrims, die over de Via Francigena naar Rome liepen.

De Via Francigena

De Piemonte is door de gunstige ligging belangrijk geweest voor pelgrims. De Via Francigena (Franse weg) wordt ook wel de 'hoofdweg van de Middeleeuwen' genoemd, of 'de weg van de ziel'. De hoofdbestemmingen van pelgrimstochten waren: het Heilige Land, Santiago de Compostela in Spanje en natuurlijk Rome. De Via Francigena liep van Canterbury in Engeland dwars door het midden van Europa en over de Alpen naar Rome. Zeven eeuwen lang werd deze route gebruikt.

De Via Francigena heeft een grote rol gespeeld in het verbinden van de twee grote handelsgebieden, dat van het Middellandse-Zeegebied en dat van Noordwest-Europa, met als ontmoetingsplaats de grote jaarmarkt van Champagne. Ook aan de verbreiding van de Romaanse en later de gotische bouwstijl heeft de weg bijgedragen. Beroemde reizigers over deze route waren: St. Albuinus in 733, paus Stephanus II in 754, koning Knut van Denemarken en Engeland in 1031, keizer Hendrik IV op zijn weg naar Canossa, paus Innocentius II en keizer Frederik Barbarossa.

General Massena

General Massena, Narzole (Piemonte) Strada Provinciale 217 12041   Narzole Italië General Massena ligt in Narzole en beschikt over 5 accommodaties. General...

v.a. 1174.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het westen: Susadal en omgeving en Piemonte