Omgeving van Turijn

Swipe

Omgeving van Susa

Abbazia di Novalesa, 8 km naar het noordoosten over de route naar de Mont Cenis, werd gesticht in 726 door de Frankische edelman Abbon. Deze benedictijnenabdij werd, na door de Saracenen verwoest te zijn, herbouwd. Binnen zijn fascinerende Romaanse fresco's te zien uit de 12e eeuw, die het verhaal vertellen van Sint-Nicolaas.

Fort van Exilles

Deze fortificatie, gesticht in de 12e eeuw, ligt in een steil kloofdal, 15 km ten zuiden van Susa, aan de weg naar Oulx. Napoleon liet het fort in 1798 volledig verwoesten; het huidige gebouw dateert uit de 19e eeuw en heeft nooit meer als zodanig gefunctioneerd. Men komt binnen door de Porta Reale en ziet dan de grote exercitieplaats, de putten en de kapel. In het gebouw kunnen de stallen, de cachots en de muren worden bezichtigd (begeleid bezoek). Van het dak heeft men een mooi uitzicht over het dal van Susa.

General Massena

General Massena, Narzole (Piemonte) Strada Provinciale 217 12041   Narzole Italië General Massena ligt in Narzole en beschikt over 5 accommodaties. General...

v.a. 1174.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Omgeving van Susa en Piemonte