Oost-Bosnië

Swipe

Oost-Bosnië

Het in dit hoofdstuk beschreven gebied strekt zich uit van de vruchtbare vlaktes langs de Sava tot de woeste bergen in Sutjeska. De Drina vormt de grens met Servië. Oost-Bosnië is dunbevolkt en ongerept. Veel dorpen zijn alleen via onverharde wegen door diepe wouden te bereiken, die in de lente een lieflijke uitstraling hebben en in de herfst veranderen in een golvende zee van fel rood, oranje en geel.

Oost-Bosnië werd zwaar door de oorlog getroffen. In Srebrenica vond een massamoord plaats die symbool werd van de zinloosheid van de strijd. De bevolking van Tuzla zag die zinloosheid in en koos ondanks nationalistische krachten van buitenaf een sociaaldemocratische burgemeester, die de vrede in de stad wist te bewaren. Nog steeds gaan de inwoners van Tuzla prat op de tolerante sfeer in hun stad.

De brug over de Drina bij Višegrad werd wereldberoemd door een boek van Ivo Andric. Het Osmaanse bouwwerk werd in 2007 door de UNESCO als wereldcultuurerfgoed aangemerkt. Ook Perucica, een van de laatst overgebleven oerbossen in Europa, geniet bijzondere bescherming. Oost-Bosnië ligt als toeristenbestemming minder voor de hand dan andere streken, maar is absoluut een bezoek waard.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Bosnië en Bosnië en Herzegovina