Oost-China

Swipe

Oost-China

Oost-China wordt ter plaatse Huadong genoemd. Het gebied is samengesteld uit de volgende zes provincies: Anhui, Fujian, Jiangsu, Jiangxi, Shandong en Zhejiang. Ook de stadsprovincie Shanghai hoort geografisch bij dit gebied, maar deze wereldstad met haar vele bezienswaardigheden wordt in dit deel van de VakantieArena apart beschreven. Enkele eilanden voor de kust die op dit moment staatkundig bij Taiwan horen worden geclaimd door de Volksrepubliek China.

Een bijzondere bezienswaardigheid is Tai Shan, de Berg van de goden. Het belang van Tai Shan voor de Chinese mythologie moet u niet onderschatten. Een bezoek aan deze berg is veel meer dan alleen een excursie waarbij men een berg beklimt; het is een pelgrimstocht naar China’s heiligste berg. Tai Shan is op de Werelderfgoed van UNESCO geplaatst. Toen Confucius aan de voet van deze berg stond, sprak hij de legendarische woorden `De wereld is klein.’

Confucius is eveneens onlosmakelijk verbonden met de stad Qufu, een stad dus met een rijk verleden.  Qufu heeft bij de Chinezen namelijk een legendarische naam als de geboorteplaats van Confucius, de oude filosoof en leraar wiens denkwijzen tot op de dag het Chinese onderwijs, de politiek en het denken medebepaald. Geen wonder dat de Confucius-tempel, de Residentie van Confucius en het Graf van Confucius  eveneens op de Werelderfgoedlijst van Confucius staan.

Qingdao’s schone stranden langs de oceaan, de Europese architectuur en het koele bier, gebrouwen uit het kristalheldere bronwater van de Lao Shan, maken de stad Qingdao tot een heerlijk toevluchtsoord om een paar ontspannende dagen in door te brengen. U kunt hier ook een bezoek brengen aan de bezienswaardige Lao Shan, een van de plaatsen waar het taoïsme ontstaan is en een belangrijk pelgrimsoord.

Huang Shan betekend `Gele Bergen’ is al vele eeuwen lang een trekpleister voor geleerden, dichters en kluizenaars, die hier allemaal hun persoonlijke inspiratie en verlichting zochten. Iedereen die hier komt begrijpt direct waarom.  U kunt natuurlijk de berg te voet beklimmen, maar er is ook een kabelbaan die u naar de top voert. Huang Shan, Xidi en de Hong-dorpen behoren eveneens tot het Werelderfgoed.

De lijst met bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst wordt bijna eentonig, maar ook Lu Shan, gelegen in het noorden van Jiangxi, staat op deze lijst. Historische villa’s, bospaden en koele bergpieken trekken in de zomermaanden al meer dan een eeuw bezoekers naar deze schuilhoek in de bergen. De wattige wolken leggen een deken over de weelderige bossen en scheppen een bijna surrealistisch tafereel.

Nanjing is altijd een belangrijke stad geweest. Lang geleden was het een keizerlijke hoofdstad, daarna de hoofdstad van de Taiping-opstand, en nog later de hoofdstad van de Republiek China. Overla in en rondom Nanjing staan bezienswaardigheden die het verhaal van China’s verleden vertellen en overal staan gedenktekens voor de gebeurtenissen die het moderne China hebben vormgegeven.

Water is fysiek en cultureel bepalend voor Suzhou. Het schijnbaar oneindige labyrint van kanalen leidde tot een efficiënt transportnet, een weelde aan schilderachtige landschappen en een architectuur die typisch is voor de Oost-Chinese Jiangnan-stijl. Bovendien bevloeit het waterenkele prachtige en zeer bezienswaardige tuinen. Deze klassieke tuinen van Suzhou staan eveneens op de Werelderfgoedlijst.

De kleine Chinese stad Yangzhou bezit een overvloed aan historische bezienswaardigheden. In het verleden was Yangzhou een van de economische en culturele centra van Zuid-China. De lange geschiedenis van deze aan de samenlopen van het Grote Kanaal, de Yangtze en de Huaihe gelegen stad gaat terug tot ruim voor het begin van onze jaartelling.

Het legendarische Westmeer van Hangzhou roept beelden op van treurwilgen en ochtendmist langs de oevers van China’s beroemdste en meest vereerde meer. In China zijn er niet minder dan 36 Westmeren, maar Hangzhou’s Westmeer is de inspiratiebron voor allemaal. Hangzhou ligt op een afstand van ongeveer 200 kilometer van Shanghai, een snelle treinverbinding verbindt beide steden.

De geschiedenis van Shaoxing is die van China’s culturele erfgoed. De stad heeft velerlei culturele helden groot gebracht, van de sociale hervormer  Lu Xun, tot vele weemoedige dichters die Shaoxings befaamde rijstwijn dronken aan de oevers van de traag langsstromende rivier.

Xiamen, dat eeuwenlang bekendstond als de stad Hsia-men of Amoy, is een oude eilandpoort tot China. De stad maakte deel uit van de maritieme Zijderoute en vormde het kloppend hart van de Chinese zeehandel. In Xiamen bloeien het hele jaar door bloemen in het subtropische klimaat. De geur van bloemen begeleidt u tijdens een wandeling door de parken van deze stad.

De bossen die de berg Wuyi San bedekken zijn subtropisch en herbergen tal van bedreigde soorten.. In de loop der jaren zijn hier meer dan 600 nieuwe diersoorten ontdekt, en er is bovendien een rijk insectenleven. Al tijdens de Qing-dynastie, was de berg Wuyi een beschermd natuurreservaat, waar visvangst en boskap verboden waren. In 1999 werd hij door de Unesco tot werelderfgoed verklaard. Bijzonder is een vaartocht op een bamboevlot over de breed meanderende Negen Bochten-rivier. Uw bezoek aan Wuyi San en Oost-China zult u niet snel vergeten.

Hotel Royal Dragon

Pal aan de Turkse kust is een klein stukje China te vinden; namelijk in het luxe Hotel Royal Dragon. Dit vijfsterrenresort is...

v.a. 509.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oost-China en China