Oost-Kenia (provincie Eastern)

Swipe

Isiolo

Velen beweren dat Isiolo het einde van de bewoonde wereld is. Na Isiolo houdt de verharde weg op, na Isiolo bevindt zich een controlepost, voorbij Isiolo wordt het gevaarlijk. Dat laatste is maar ten dele waar. U kunt zonder probleem (nou ja, behalve de weg dan) doorrijden tot aan Archer’s Post. Vlak daarvoor is de toegang tot het Shaba N.R.. Isiolo is niet even snel voorbij te rijden, mocht u denken dat er bij u in de stad veel verkeersdrempels zijn, dan bent u nog nooit door Isiolo gereden.

De mensen die verder noordwaarts trekken doen er goed aan om even te informeren naar de toestand aldaar. In Isiolo kan van alles nog ingeslagen worden, zowel in behoorlijk voorziene winkels als op de lokale markt. Er zijn banken (w.o. Barclays), er is een postkantoor en er zijn enkele tankstations. Zoals vrijwel overal elders in Noord- en West-Kenia wemelt het daaromheen van de handelaren. Er wordt u van alles aangeboden en u kunt er leuke hebbedingetjes voor een habbekrats kopen. Tenminste, als u de juiste onderhandelingstactiek voert.

U zult overal lezen en horen dat Isiolo een grensplaats is. Als men de kaart van Kenia bekijkt lijkt dat een wat overdreven bewering, centraler dan Isiolo kan een stad bijna niet gelegen zijn. Toch schuilt er een kern van waarheid in de stelling; in Isiolo houdt het land van Kikuyu op en begint het land van de Samburu, een ander en kleurrijk volk. In Isiolo zelf wonen in hoofdzaak Somaliërs, afstam-melingen van Somalische militairen die na de Eerste Wereldoorlog gedwongen werden zich hier te vestigen.

Onderdak

Er is een tiental guesthouses in Isiolo waar u tegen een redelijke prijs een goed bed vindt en badgelegenheid, het is er over het algemeen schoon.

10 prachtige bestemmingen in Isiolo en Kenia