Oost-Kenia (provincie Eastern)

Swipe

Loiyangalani

De grootste plaats aan de oevers van Lake Turkana en zeker de meest bezochte is Loiyangalani. Het dorp ligt tegenover South Island N.P. en wordt regelmatig door toeristen (meestal vanuit Maralal) bezocht. Dat men er op toeristen is ingesteld blijkt onmiddellijk als u uw camera ergens op richt: fotograferen is toegestaan, maar er moet wel voor betaald worden.

In het traditioneel gebouwde dorp kunt u vrijwel alles kopen wat u voor uw dagelijkse levensonderhoud nodig heeft. Hoewel er geen tankstation is kunt u in noodgevallen brandstof innemen uit de voorraad van de missiepost. De prijs die u ervoor moet betalen is echter (bijna) schandalig hoog. U moet nog 200 kilometer overbruggen voordat u in Maralal bent, waar u alles weer kunt aanvullen. Het is niet moeilijk om onderdak te vinden, u kunt zelfs in een traditionele El-Molo hut bij het gelijknamige volk overnachten tegen een vooraf overeengekomen prijs. De meeste toeristen geven er echter de voorkeur aan om gebruik te maken van de luxe van de nabij het dorp aanwezige lodges. Zeker als u al langere tijd onderweg bent een niet te versmaden oponthoud.

Een van de kampen, El-Molo, is genoemd naar het in de directe omgeving levende volk (met de kleinste populatie van alle volkeren in Kenia) en het is zeer de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen. Voor het nemen van foto’s of het maken van video-opnamen wordt een bijdrage verwacht, maar deze staat niet in verhouding tot die welke door bijvoorbeeld de Maasai gevraagd worden. Bij georganiseerde reizen is een excursie naar het dorp doorgaans bij de trip inbegrepen. De meeste mensen die u verder ontmoet behoren tot het Turkanavolk. Vanuit het dorp zijn nog diverse andere uitstapjes te maken zoals naar Mt. Pulal en Mt. Porr.

Als u de weg verder naar het zuiden volgt komt u in Maralal, in de provincie Rift Valley.

10 prachtige bestemmingen in Loiyangalani en Kenia