Oost-Kenia (provincie Eastern)

Swipe

Marsabit

Als u via de A2 naar het noorden rijdt passeert u Serolevi en wat verder doorkruist u het Losoi N.R. nabij Laisamis. Bijna 250 kilome-ter ten noorden van Isiolo bereikt u Marsabit, vrijwel aan alle kanten omgeven door het gelijknamige reservaat. Het is een verademing om, nadat u zojuist de hitte van de woestijnen doorstond, in de koelte van het op 1000 meter hoogte gelegen Marsabit te komen. U zult er weinig toeristen tegenkomen, om allerlei redenen van veiligheid heeft geen enkele touroperator Marsabit in z’n programma opgenomen. De omgeving van Marsabit is beroemd om z’n olifanten die om onverklaarbare redenen hier aanmerkelijk grotere slagtanden hebben dan hun soortgenoten elders. Het beste voorbeeld daarvan wordt u getoond in het Nationaal Museum in Nairobi.

Marsabit biedt z’n gasten alle zaken die een stad in deze omgeving kan bieden. Er is een postkantoor, een bank en er zijn diverse tankstations. U blijft uiteraard in Marsabit om een bezoek te brengen aan Marsabit N.P..

Onderdak

In Marsabit zijn diverse hotels en guesthouses, het bespreken is problematisch. U hoeft er echter niet over in te zitten dat u geen onderdak zult vinden, het aanbod is tamelijk groot.

10 prachtige bestemmingen in Marsabit en Kenia