Oost-Kenia (provincie Eastern)

Swipe

Samburu National Reserve

•    Oppervlakte: 105 km2
•    Provincie: Eastern
•    Te bereiken vanuit/via: Isiolo
•    Beste bezoektijd: het gehele jaar
•    Diersoorten o.a.: olifanten, leeuwen, struisvogels
•    Vogels: bijna 400 soorten
•    Landschap: heuvelachtig bos- en watergebied
•    Verblijfsmogelijkheden: drie lodges in Samburu, een in Shaba, kampeerplaatsen
•    Bijzonderheden: wordt meestal bezocht in combinatie met Buffalo Springs N.R. en Shaba N.R.
•    Inlichtingen: Ga naar www.tourism.go.ke/ministry.nsf, waar u alle informatie vindt over parken en reservaten, alsmede een directe link naar de site van Kenya Wildlife Services.

Bereikbaarheid

Het park ligt op bijna 350 kilometer ten noorden van Nairobi en is eenvoudig bereikbaar via de A2. Er zijn enkele landingsstrips voor kleine vliegtuigen in de directe omgeving.

Algemene informatie

Een gebied van uitzonderlijke schoonheid en variëteit, zowel op het gebied van het wildleven als landschappelijk. Daardoor is het ook een geliefde bestemming voor de toeristen waarop de touroperators slim hebben ingespeeld. Het is vaak niet eenvoudig om als particulier aan een onderdakadres te komen of zelfs maar aan een kampeerplaats. Via een touroperator lukt dit altijd. Houd er rekening mee dat de verblijfs- en overnachtingsprijzen tot boven de USD 200 per kamer of tent kunnen oplopen. De hoogte van de prijs is mede afhankelijk van het seizoen en natuurlijk zijn de prijzen voor de kampeerplaatsen aanmerkelijk lager. Wellicht biedt een verblijf in Isiolo een alternatief. De wegen die door het reservaat zijn aangelegd zijn zeer goed berijdbaar al is het niet altijd mogelijk om zonder 4WD overal te komen, vooral in de regenseizoenen geeft dit problemen. Het is aan te bevelen om, als u er op eigen gelegenheid op uittrekt, een recente kaart te kopen bij de ingang van het reservaat.

Flora en fauna

De grote verscheidenheid aan landschappelijk schoon en de aanwezigheid van rivieren en moerassen maken het mogelijk om vele diersoorten te observeren. Ook vogelliefhebbers komen enthousiast terug uit dit gebied. U komt, figuurlijk gesproken, oog in oog te staan met leeuwen, (jacht)luipaarden, giraffes, zebra’s, girafgazelles, tal van andere antilopensoorten (w.o. de dikdik), wrattenzwijnen, struisvogels, nijlpaarden en krokodillen. Als u in een van de lodges binnen het reservaat verblijft hoeft u bij wijze van spreken, uw bed niet uit, het wild komt naar u. De aanwezigheid van apen rond sommige lodges noodzaken om goed op uw bezittingen te passen.

10 prachtige bestemmingen in Samburu National Reserve en Kenia