Oost-Muscat

Swipe

As Seeb

Tot 2008 was de luchthaven van Muscat genoemd naar dit dorp. Toepasselijk, gezien de afstand naar Seeb slechts tien kilometer bedraagt. Visserij en handel houden de economie van dit dorp op de been; functionaliteit overtreft gezelligheid.

Bezienswaardigheden

A’Suq St kent een lint van kleine winkels die in de ochtend en avond geopend zijn. Ondanks de drukte die hier dan heerst, kunt u inkopen doen voordat u de rit richting Sohar/ Nakhal vervolgt. Ook de Corniche is een bezichtiging waard; deze is nieuw en voorzien van een wandelpad. Het donkere strand is doorgaans bezaaid met vissersboten en netten. Opvallend zijn de lege percelen langs de Corniche –getuigen van cycloon Gonu’s verwoestende kracht. Ook vindt u hier de ontziltinginstallatie van As Seeb.

Ten oosten van Seeb’s centrum vindt u Al Adiyat Horse Race Track (coördinaten: N23”40’15 E58”11’46). Naast een enorme renbaan bevinden zich hier de koninklijke stallen, waarin een deel van Sultan Qabus’ zevenhonderd paarden (waarvan vierhonderd Arabische volbloeden) is ondergebracht. De renbaan geeft toegang tot het strand, waar zeewind de paarden verkoelt. Jaarlijks wordt hier het Royal Horse Race Festival georganiseerd (doorgaans in het begin van januari).

10 prachtige bestemmingen in As Seeb en Oman