Oost-Servië

Swipe

Homoljske regio

De Homoljske regio ligt parallel aan de Donau en loopt in zuidelijke richting door tot Bor. Dit is een prachtig wandelgebied met ook een etnische curiositeit: in veel van de dorpen in dit gebied wonen de Vlachen, een etnische groep die een taal verwand aan het Roemeens spreekt. In het plaatsje Kuwevo is een jaarlijks festival gewijd aan de folklore van de Vlachen. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij de toeristische organisatie in Kucevo, Svetog Save, 114, e-mail: [email protected], www.tokucevo.org. Het centrum van het gebied en beste uitgangspunt om op ontdekkingstocht in de natuur uit te gaan is het bergdorp Žagubica.

Majdanpek

Net als Bor is Majdanpek een mijnstadje. En net als Bor ziet het er ook uit, zoals je dat van een mijnstadje verwacht. En net als bij Bor, ligt er ook bij Majdanpek een interessante grot verscholen. De Rajkova pecina is minder diep dan Lazars grot, maar heeft een groter stuk voor publiek opengesteld. Meer informatie kunt u krijgen bij de toeristische organisatie van Majdanpek, Svetog save bb, 19250 Majdanpek, e-mail: [email protected], www.toom.rs.

Als u op zoek bent naar rust en wilt verblijven bij particulieren is het dorp Rudna Glava, langs de overigens vrij slechte weg tussen Negotin en Majdan-pek, een echte aanrader. Bij dit dorp ligt ook de oudste mijn van Servië, maar deze is zelfs voor de lokale bevolking lastig te vinden. Een zoektocht is wel een avontuur.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Homoljske regio en Servië