Oost-Servië

Swipe

Negotin

Niet ver van het drielandenpunt tussen Servië, Roemenië en Bulgarije ligt het stadje Negotin. Het is een rustig stadje met een uitgebreid voetgangers-gebied en een paar monumenten. Op het centrale plein staat een ruiterstandbeeld, recht tegenover de orthodoxe kerk. De negentiende-eeuwse kerk heeft een mooie iconostase van de hand van Steva Todoric. Verder staat aan het plein de oude apotheek uit de achttiende eeuw.

Negotin is de geboortestad van de componist Stefan Stojanovic Mokranjac. Hij was één van de eerste componisten die buiten de landsgrenzen bekend werd. Net als veel andere plaatsen in Oost-Servië is Negotin een wijnregio. In de dorpen om de stad kunt u verschillende wijnkelders bezoeken, waar u kunt zien hoe de wijn geproduceerd wordt en natuurlijk kunt proeven. Het mooiste wijndorp is Rajac.

Vratna

Een bijzonder natuurverschijnsel zijn de enorme poorten van rots die een kleine beek vlakbij het dorp Urovica overspannen. Niet alleen zijn de poorten spectaculair, ook is de beek die ze overspannen van een idyllische schoonheid en de wandeling er naartoe gaat door een prachtig gebied. Volg om Vratna te bereiken de weg naar Kladovo. Ga het dorp Urovica in. De weg naar Vratna is links net voor de gele brug. U kunt de borden richting het klooster volgen. Parkeer bij het klooster. Het pad gaat naar rechts voor het hek om het kloosterterrein en komt uit bij de middelste poort. De eerste poort is een stukje terug bovenlangs de rivier. De derde is wat verder en lastiger te bereiken. Ga dezelfde weg terug als u gekomen bent, want het andere pad dat vanaf de eerste poort terug lijkt te lopen, blijkt uiteindelijk niet begaanbaar.

Vakanties in Servië

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Frankrijk > Tarn > Serviès-Standplaats

Camping Saint Pierre De Rousieux

Deze eenvoudige camping ligt afgelegen in een beschut dal. De schaduwrijke staanplaatsen zijn afgebakend door heggen en eikenbomen. Rond het zwembad is...

v.a. 167.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Negotin en Servië