Oost-Slowakije

Swipe

Michalovce

Bij de bouw van het slot Michalovce werd bouwmateriaal van de afgebroken 13e-eeuwse burcht gebruikt. Het huidige neoklassieke uiterlijk stamt uit de 19e eeuw. Het slot is ingericht als regionaal museum. Het bezit onder andere een verzameling kantachtige hekwerken, kerkelijke kunst en het interieur van een boerderij uit de streek. In het slotpark hebben archeologen de fundamenten van een Romaanse Michaëlrotonde uit de 11e eeuw gevonden.

Vlak bij Michalovce ligt een groot stuwmeer met watersportmogelijkheden: Zemplínská Šírava. Het heeft een oppervlakte van ruim 33 km2. Het is het op een na grootste stuwmeer van Slowakije, alleen het meer van Orava is groter. Het is aangelegd als waterreservoir voor het landbouwgebied eromheen. Maar al snel werd het door watersporters ontdekt.

Een klein deel aan de oostkant van het meer is een vogelreservaat. Daar leven zo'n 100 soorten watervogels. Soms worden er zeldzame vogels gezien. Ook is het een paradijs voor vlinderliefhebbers. Er zijn in het gebied meer dan 300 soorten gezien.


'

10 prachtige bestemmingen in Michalovce en Slowakije