Oost-Slowakije

Swipe

Svidník

De belangrijkste attractie van Svidník is het openluchtmuseum (Múzeum Materiálnej a Duchovnej Kultúry Ukrajincov, het museum van de aardse en de spirituele cultuur van Oekraïners en Karpato-Oekraïners). In het museum staat een houten kerk uit 1766 die is overgebracht uit Nová Polianka. In de kerk worden nog steeds erediensten gehouden. In de omgeving staan veel prachtige houten kerken.

Het museum van Dukla (Duklianske Muzeum) is gebouwd in de vorm van een antitankmijn. Het herinnert aan een grote veldslag in de Tweede Wereldoorlog bij de Duclapas, bij de grens met Polen. Het Sovjetleger streed in 1944 samen met de Tsjechoslowaken tegen de Duitsers. Het Sovjetleger verloor 84.000 soldaten, bij de Tsjechoslowaken vielen ruim 6500 slachtoffers. 9.000 van hen liggen hier begraven.

Bij de Duklapas zelf (Dukliansky Priesmyk) staat een monument. Ook staat er een uitkijktoren op de plek waar generaal Ludvík Svoboda van het eerste Tsjechoslowaakse leger het slagveld overzag. In de Dodenvallei (Udolie Smrti) werd het felst gevochten. De vallei ligt iets verder dan het dorp Kapišová. In de vallei staan nog een aantal tanks als stille getuigen.


'

10 prachtige bestemmingen in Svidník en Slowakije