Oost-Zwitserland

Swipe

De Untersee

Even ten oosten van Stein am Rhein verbreedt de Rijn zich tot de Untersee. De weg in oostelijke richting voert langs het meer en biedt prachtige uitzichten op de noordelijke oever.

Steckborn

Langs het meer liggen aantrekkelijke dorpen en stadjes, zoals Steckborn, waar het kasteel Turnhof (1320) aan de oever van het meer ligt. Het kasteel heeft zeven torens en is als museum ingericht.

Mannenbach

Bij Mannenbach (tegenover het Duitse eiland Reichenau) liggen drie kastelen. Slot Eugensberg werd in 1821 gebouwd voor de stiefzoon van Napoleon, Eugène de Beauharnais. Slot Arenenburg werd in 1817 bewoond door Hortense de Beauharnais, de vrouw van Lodewijk Napoleon, koning van Holland van 1806 tot 1810. Later woonde hier haar zoon Napoleon m en zijn vrouw Eugenie. Eu genie schonk het kasteel aan het kanton Thurgau, dat er een museum met herinneringen aan de Napoleontische tijd van maakte. Dicht bij Arenenberg ligt op een rots slot Salenstein, waarvan de oorsprong tot de 11de eeuw teruggaat en dat in de 16de eeuw werd vergroot.

Gottlieben

In het aan het meer gelegen vissersdorpje Gottlieben werd in 1251 een slot gebouwd, waar tijdens het Concilie van Konstanz de hervormer Hus in 1415 gevangen werd gehouden voor zijn executie op de brandstapel. Er staan enige vakwerkhuizen, zoals het Waaghaus en de Drachenburg (1674).

Verbindingen UNTERSEE. Boot: Steckborn, Mannenbach en Gottlieben hebben bootverbindingen met Kreuzlingen, Konstanz (Dtsl.), Gottlieben, Ermatingen, Reichenau, Mannenbach, Berlingen, Gaienhofen, Steckborn, Hemmenhofen, Wangen, Mammern, Öhringen, Stein am Rhein, Diessenhofen, Büsingen en Schaffhausen.

Bus: tussen Mannenbach en Gottlieben.

Trein: Steckborn beschikt over een treinstation.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Untersee en Zwitserland