Oost-Zwitserland

Swipe

Sargans

Het stadje Sargans wordt beheerst door een hooggelegen kasteel met een hoge toren. Het slot werd in 1282 gebouwd door de graaf van WerdenbergSargans. In een deel van het kasteel is het Sarganserlandische Heimatmuseum ondergebracht, met interessante bijzonderheden betreffende de vroegere mijnbouw in het Gonzenbergwerk.

INFORMATIE HEIMATMUSEUM. Geopend: half mrt.half okt. 9-12 en 13.30-18 uur.

Het is ook mogelijk de vroegere mijnen te bezoeken. Verder kunt u in de oude binnenstad van Sargans de 18deeeuwse St. Oswaldkerk, de middeleeuwse St. Sebastiaankapel en de Vde-eeuwse Mariakapel bezichtigen.

Bad Ragaz

Op een afstand van 7 km ten zuiden van Sargans ligt Bad Ragaz, een van de toonaangevende kuuroorden van Zwitserland. De radioactieve, geneeskrachtige warmwaterbron heeft een temperatuur van 370 C. Iedere minuut stroomt er gemiddeld 5000 liter warm water uit de bron die in de nabijgelegen Tamina kloof ontspringt. Sinds 1868 brengt een pijpleiding het water vanuit de kloof bij Pfafers naar het kuuroord. Voorts kunt u in het stadje een bezoek brengen aan de ruïne van het 13de eeuwse kasteel Freudenberg. Andere bezienswaardigheden zijn de 15deeeuwse St. Leonhardkapel en de i8de-eeuwse St. Pankrazkerk.

Pfafers

In de Taminakloof ligt het dorp Pfafers, waar de eerder genoemde eeuwenoude radioactieve warmwaterbron ongeveer 7 miljoen liter water per dag levert. Vroeger liet men reumapatiënten geblinddoekt en aan dikke touwen in de bron omlaagzakken. Monniken bouwden later een badhuis, waar het water via een buizenstelsel van 4 km doorheen werd geleid. In de 8ste eeuw stichtten de benedictijnen een abdij, waarvan de vroegere kloosterkerk nog bewaard is gebleven. De barokke ornamenten in de kerk werden in 1690 aangebracht. Het klooster werd in 1838 opgeheven en ten dele als psychiatrische kliniek ingericht.

VERBINDINGEN SARGANS. Auto: de N3 vanuit Zürich en de N13 vanuit St. Margrethen (aansluiting met Sankt Gallen) en Chur komen bij Sargans samen. Per auto vanuit Liechtenstein: van het noordelijk van Vaduz gelegen Schaan loopt een weg naar de autoweg die onder meer Sankt Gallen met Chur verbindt. Via het verkeersknooppunt Buchs en langs de Rijn voert de route door een breed dal met soms beboste en soms kale puntige bergen naar Sargans. Bus naar Weisstannen. Bad Ragaz heeft een busverbinding met Pfafers, Vasön en Vattis. Trein naar Bad Ragaz, Buchs, Altstëtten, Zürich en Chur.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sargans en Zwitserland