Oost-Zwitserland

Swipe

Stein am Rhein

Een interessant stadje ten oosten van de Untersee is Stein am Rhein, dat zijn middeleeuwse en deels barokke sfeer goed heeft bewaard. In het stadje staat, naast de 12deeeuwse kerk, het voormalige benedictijnenklooster St. Georgen, tegenwoordig een museum van vroeger kloosterleven. In de brede hoofdstraat staat het Rathaus uit 1539, waar u een historische museumcollectie kunt bezichtigen. Overal staan lange rijen huizen met bont beschilderde gevels, erkers en smeedijzeren uithangborden. Opvallend zijn het Gasthaus Roter Ochsen (1615), het Haus zur Vorderen Krone (1734), het Haus zum Roten Ochsen, het Haus zum Lintwurm, het Haus zum Steinadler en het Haus zum Weissen Adler. Het laatst genoemde huis werd omstreeks 1520 rijk beschilderd door Thomas Schmid. De hoofdstraat eindigt bij de Untertor, een in vakwerk opgetrokken stadspoort.

Via een lange brug over de Rijn kunt u de nederzetting Burg bereiken. Hier staat de bezienswaardige St. Janskerk. Ruim 2 km buiten het stadje leidt een door bossen en langs wijngaarden lopende weg naar het 11de-eeuwse kasteel Hohenklingen. De burcht is goed bewaard gebleven en heeft een bezienswaardige ridderzaal uit de 13de eeuw. De toren van het gebouw biedt uitzicht over Stein am Rhein en de achterliggende Alpen. Het kasteel is toegankelijk.

Verbindingen

Boot naar Diessenhofen, Schaffhausen (reistijd: 120 min.), Steckborn, Mannenbach, Reichenau (Dtsl.; reistijd: 80 min.), Gottlieben, Konstanz (Dtsl.) en Kreuzlingen (reistijd: 2,5 uur).

Bus naar Singen (Dtsl.). Trein: naar Schaffhausen, Diessenhof en Kreuzlingen. H

Trein. Het treinstation ligt in Burg, aan de overzijde van de Rijn.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Stein am Rhein en Zwitserland