Oost-Zwitserland

Swipe

Walensee

Op een afstand van 12 km ten westen van Sargans ligt de 15 km lange, 2 km brede en 150 m diepe Walensee, waarvan de noordkant door de machtige bergrug van de Churfirsten wordt afgesloten. Rondom het fraai gelegen meer ligt een aantal bezienswaardige dorpen, zoals Flums, Weesen, Amden en Nafels.

Flums

Het dorpje Flums ligt op een afstand van 3 km ten oosten van de Walensee. Flums bezit de aantrekkelijke St. Justus kerk uit de 17de eeuw. Voorts liggen hier de ruïnes van het 13deeeuwse kasteel Grapplang. De belangrijkste bezienswaardigheid is echter het uitzicht van de Flumserberg. Een kabelbaan vanuit Flums leidt naar de top van deze berg. Vanuit de nabij gelegen Tannenbodenalp zweeft een kabelbaan omhoog naar de Maschgenkamm en omlaag naar Untererzen aan de oever van de Walensee.

Weesen

Aan de oostpunt van de Walensee ligt Weesen. Vanaf de wandelpromenade langs het meer heeft u een goed zicht op het meer en de achterliggende bergen. In het dorp kunt u een bezoek brengen aan het 17de-eeuwse dominicanessenklooster, waarin een deel van de kunstschat van het voormalige St. Katharinenklooster bewaard wordt. Ook kunt u de katholieke Heilige Kruiskerk uit 1635 bezichtigen. Beide gebouwen zijn aangelegd op 13de-eeuwse fundamenten.

Amden

Amden ligt ten noorden van het meer en is het wintersportcentrum van de regio rondom de Walensee. Echter ook zomers is het gebied in trek bij met name wandelaars. Vanaf het dorp leidt een kabelbaan naar de Walaualp (1400 m).

Näfels

Ten zuiden van de Walensee, langs de weg die het meer verbindt met Glarus, ligt het dorp Näfels. De nederzetting neemt in de nationale geschiedenis een belangrijke plaats in door de bij deze plaats geleverde slag in 1388. De boeren versloegen er een Habsburgs leger en verwierven daardoor een zekere vrijheid. Elk jaar wordt de gebeurtenis in april herdacht met de Nafelser Fahrt. Het belangrijkste gebouw ter plaatse is het Freulerpalast, dat in 1647 gereedkwam en waar thans het Landesmuseum van Glarus is ondergebracht. Het museum heeft een mooi interieur met onder meer een koningszaal, een kapel en de kamer van bouwheer Caspar Freuler. Vanuit Nafels kunt u een bezoek brengen aan het dorpje Mollis en aan de Obersee, aan de voet van de Rautispitz (2284 m).

Verbindingen WALENSEE

Auto: vanuit Näfels voert een 6,5 km lange weg naar het bergmeer Obersee. Bus: Amden heeft een busverbinding met Weesen; Näfels heeft een busverbinding met Fronalp en met Filzbach (kabelbaan). Trein: Flums, Weesen en Nafels (NafelsMollis) bezitten een treinstation; Flums en Weesen liggen aan de spoorlijn die Chur met Zürich verbindt; Näfels ligt aan de spoorverbinding die van Rapperswill langs de oostpunt van de Walensee via Glarus naar Linthal leidt.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Walensee en Zwitserland