Osijek-Baranja

Swipe

Donji Miholjac

Al lijkt de geschiedenis van de streek betrekkelijk jong, vaststaat dat de Romeinen op de plaats van het tegenwoordige Donji Miholjac al een nederzetting hadden onder de naam Marinianae. Het dorp dankt zijn naam aan het kasteel waar het allemaal begon, eigendom van graaf Ćokac Miholjac. Hij was van Hongaarse afkomst. Onder zijn leiding ontwikkelde zich in de omgeving een soort gezondheidscentrum voor vee en mede als gevolg daarvan groeide de streek uit tot een van de belangrijkste handelsplaatsen voor vee.

Als u een indruk wilt hebben van de luxe waarin de Hongaars-Kroatische adel in de 18e eeuw leefde, moet u het kasteel bezoeken, het staat erom bekend tot de fraaiste van Slavonië te behoren. De Sv. Mihovilkerk werd gebouwd in de 15e eeuw, maar door de Turken verwoest. Het huidige kerkgebouw werd in 1797 ingewijd.

Donji Miholjac is een grensplaatsje, met Hongarije verbonden door een 316 meter lange brug en de weg naar de Adriatische Zee vanuit Centraal-Europa is het kortst via deze grensovergang. In de omgeving van de plaats wordt olie gewonnen.

10 prachtige bestemmingen in Donji Miholjac en Kroatië