Oslo

Swipe

Evenementen in Oslo

De ijsbaan en het stadion Valle Hovin in Oslo kunnen 40.000 toeschouwers herbergen. Hier treden artiesten van wereldformaat op: U2, Rolling Stones, Bruce Springsteen.

Het Norwegian Rock Festival vindt in juni in het Frognerbadet (vlak bij het Frognerparken) plaats. Het rockfestival is genoemd naar de bekende song van The Beatles, Norwegian Wood, die op de langspeelplaat Rubber Soul (1965) staat. Een ander rockevenement is het Øyafestivalen, een buitenfestival in het begin van augustus. Het Ultima Oslo Contemporary Music Festival is heel andere koek: opera, kerkmuziek, kindermuziek, ensembles, koren, klassieke concerten, seminars, masterclasses. Een potpourri – hier wat oneerbiedig gebruikt – van verschillende muziekactiviteiten.

Tot de bekendste evenementen van Oslo behoren de springschanswedstrijden Holmenkollen Ski Festival in maart. In december voor de Kersttijd is het Light Festival een lichtbrengend evenement in een donkere periode: verlichte straten, kerstmarkten en zang op straat.

10 prachtige bestemmingen in Evenementen in Oslo en Noorwegen