Palma de Mallorca

Swipe

Mallorca

Palma de Mallorca, door de inwoners kortweg Ciutat genoemd, is de belangrijkste stad op het eiland Mallorca en hoofdstad van de autonome provincie Balearen. Alle wegen en dus ook alle transportverbindingen hebben hun begin- en eindpunt in deze stad. Vanuit de haven van Palma de Mallorca vertrekken handels- en cruiseschepen naar alle mogelijke bestemmingen rondom de Middellandse Zee; de luchthaven van Palma de Mallorca is een van de drukste in Europa: zomers verwerkt de luchthaven niet minder dan 350.000 reizigers per weekend. Palma is dan ook een zogenoemde primate city, dat wil zeggen de grootste stad van de Balearen die qua omvang (380.000 inwoners) een veelvoud herbergt van de tweede stad op de archipel.  De stad Palma de Mallorca is uitgegroeid tot het politieke, economische, financiële en culturele centrum van de eilandengroep.

Ondanks deze bedrijvigheid heeft Palma de Mallorca zijn oude stadsdeel weten te behouden: schilderachtige steegjes, scheve gildenhuizen, eeuwenoude paleizen, gotische kerken en honderden verscholen gelegen winkels bepalen het aangezicht van de oude stad. De meeste bezienswaardigheden in Palma de Mallorca liggen op loopafstand van elkaar, met uitzondering van het kasteel Bellver en de Poble Espanyol. Ga overigens liever niet op zondag naar Palma de Mallorca: alle winkels, bezienswaardigheden en veel bars en restaurants zijn zondags gesloten!

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca