Palma de Mallorca

Swipe

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca, door de inwoners kortweg Ciutat genoemd, is de belangrijkste stad op het eiland Mallorca en hoofdstad van de autonome provincie Balearen. Alle wegen en dus ook alle transportverbindingen hebben hun begin- en eindpunt in deze stad. Vanuit de haven van Palma de Mallorca vertrekken handels- en cruiseschepen naar alle mogelijke bestemmingen rondom de Middellandse Zee; de luchthaven van Palma de Mallorca is een van de drukste in Europa: zomers verwerkt de luchthaven niet minder dan 350.000 reizigers per weekend. Palma is dan ook een zogenoemde primate city, dat wil zeggen de grootste stad van de Balearen die qua omvang (380.000 inwoners) een veelvoud herbergt van de tweede stad op de archipel.  De stad Palma de Mallorca is uitgegroeid tot het politieke, economische, financiële en culturele centrum van de eilandengroep.

Ondanks deze bedrijvigheid heeft Palma de Mallorca zijn oude stadsdeel weten te behouden: schilderachtige steegjes, scheve gildenhuizen, eeuwenoude paleizen, gotische kerken en honderden verscholen gelegen winkels bepalen het aangezicht van de oude stad. De meeste bezienswaardigheden in Palma de Mallorca liggen op loopafstand van elkaar, met uitzondering van het kasteel Bellver en de Poble Espanyol. Ga overigens liever niet op zondag naar Palma de Mallorca: alle winkels, bezienswaardigheden en veel bars en restaurants zijn zondags gesloten!

Viva Blue&Spa

Kom helemaal in de vakantiesferen in de 4-sterrenaccommodatie Viva Blue&Spa! Dit prachtige hotel is een waar paradijs voor jong en oud. Zwembaden...

v.a. 566 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Palma de Mallorca en Mallorca