Palma de Mallorca

Swipe

Mallorca

Joan Miró vestigde zich direct na de Tweede Wereldoorlog op het eiland Mallorca. Werk van hem kunt u onder meer bewonderen in zijn Atelier- museum in Palma de Mallorca (Fundació Pilar i Joan Miró), gevestigd in zijn vroegere woonhuis en een nieuw gebouw aan de Carrer Joan de Saridakis nr. 29 (geopend: di.-vr. 10.00-19.00 uur, 's winters tot 18.00 uur; zo. en ma. gesl.).

Een stichting beheert het werk van Joan Miró bestaande uit 150 schilderijen, persoonlijke documenten en meer dan 700 tekeningen. Opvallend in het werk van deze moderne kunstenaar is het gebruik van de kleuren geel, rood en blauw. Bij het atelier-museum horen een bibliotheek, een documentatiecentrum, een café en een souvenirwinkel met Miró-artikelen.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca