Palma de Mallorca

Swipe

Mallorca

In de 15e eeuw lieten de rijke kooplieden in Palma de Mallorca een fraai beursgebouw neerzetten door de architect Guillem Sagrera. Het gebouw La Lonja (La Llotja adres: Paseo Sagrra; geopend: di.-za. 11.00-14.00 uur en 17.00- 21.00 uur, zo. 11.00-14.00 uur, ma., feestd. en als er geen exposities zijn gesl.) heeft een fraaie voorgevel en is een van de beste voorbeelden van burgerlijke gotiek op het eiland. Centraal in de voorgevel van La Lonja staat het gotische beeld Angel de la Mercaderla. Het gezicht van het beeld werd gerestaureerd, nadat het door verwering en uitlaatgassen was weggevreten. Het 24 bij 40 m grote beursgebouw herbergt het provinciale Museum voor Schone Kunsten met wisselende tentoonstellingen.

Bijzonder in het gebouw La Lonja zijn de drie schepen en de slanke zuilen in de vorm van palmbomen.

Consulado de Mar

In het naburige gebouw ten westen van La Lonja zetelt het bestuur van de Balearen; vroeger huisvestte dit gebouw het zeeconsulaat (Consulado de Mar). In het zeeconsulaat sprak men recht over maritieme zaken. Het gebouw is herkenbaar aan zijn zuilengalerij. Andere gebouwen in de omgeving huisvesten beroemde nachtclubs.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca