Palma de Mallorca

Swipe

Placa Major en de Winkelstraten

Dankzij de vele autovrije en smalle straten in de oude binnenstad van Palma de Mallorca kunt u hier gezellig wandelen. Veel van de autovrije straten monden via poorten uit op het 19e-eeuwse Placa Major, het belangrijkste plein van de stad Palma de Mallorca. Het Placa Major is omgeven met schaduwbrengende arcaden, gele gevels en groen geverfde luiken. Op maandag, vrijdag en zaterdag is er op het Placa Major een kleine kunstnijverheidsmarkt. Langs de smalle stegen en straten in Palma de Mallorca, zoals Jaume II, Sant Nicolau en Sant Miquel, zijn talrijke winkels die al het denkbare verkopen van juwelen en waaiers tot bonbons en felgekleurde snoepjes.

Carrer Sant Miquel

Met name de winkels op de Carrer Sant Miquel zijn geschikt om souvenirs te kopen: op nummer 43 kunt u bij Alpargatería Línas artikelen van stro kopen; op nummer 33 kunt u borduurwerk kopen in de winkel Formentor; terwijl Fet a Má op nummer 52 bekend is om zijn keramiek. Verder zijn er boetieks en winkels waar men elektrische apparaten verkoopt.

Passeig des Born

De meeste winkelstraten in Palma de Mallorca bieden een grote diversiteit aan waren aan. Toch zijn er in de oude binnenstad van Palma de Mallorca enkele straten die bekend zijn om bepaalde producten. Zo zijn er langs de Passeig des Born opvallend veel cosmeticawinkels en lederwinkels. Een bekende kledingzaak op de Passeig des Born is Zara op nummer 25.

Via Sindicat

In het algemeen is het leer goedkoper in de winkels langs de Via Sindicat, waar ook veel boetieks zijn.

Avinguda Jaume III

Langs de Avinguda Jaume III staan vooral de wat luxere boetieks en lederwinkels. Op nummer 11 kunt u kunstparels kopen (Majórica); op nr. 15 is het warenhuis Galerías Preciados; op nummer 10 kunt u uw foto's laten ontwikkelen bij Casa Vila; en op nummer 19 is de grote kledingzaak Cortefiel. Liefhebbers van antiek kunnen op nummer 23 een bezoek brengen aan de antiekwinkel Persépolis. De Carrer Jaume II is vooral bekend geworden door de typerende Mallorcaanse voedingsmiddelen die u hier kunt kopen, waaronder traditionele Mallorcaanse worsten zoals sobrassada, botifarró en llonganissa. Ook is er Mallorcaanse kaas en het veel gegeten broodgerecht ensaimada verkrijgbaar.

Andere winkelstraten Palma de Mallorca

Andere bekende winkelstraten in PaLma de Mallorca zijn: de Carrer Parraires voor cd's en keramiek; de Carrer Colom voor juwelen en horloges; de Carrer Oms voor sportartikelen, fotokopieën en boetieks; en het gebied Carrer Sant Nicolau, Quint en Brossa voor stoffen, snoep en sportartikelen, met name de bombonería La Pajarita op de Carrer Sant Nicolau 2 is in geheel Palma bekend.

Iberostar Ciudad Blanca

Wat een prachtig complex voor de hele familie! En over hoge beoordelingen gesproken. Het 4-sterren Iberostar Ciudad Blanca is het perfecte vakantieadres...

v.a. 523 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Placa Major en de Winkelstraten en Mallorca