Pentagon (in Virginia)

Swipe

Washington D.C.

Net buiten de stad Washington ligt het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger, het befaamde Pentagon. Het is één van de grootste laag gebouwde kantoren ter wereld, met bijna 25.000 medewerkers. Zo heeft het meer dan twee keer het vloeroppervlak van het Empire State Building en het Capitool zou moeiteloos passen in elk van de vijf vleugels. De totale lengte van de gangen bedraagt meer dan 9 kilometer en er zijn 131 trappen. Dit zijn slechts een paar van de ongelofelijke feiten met betrekking tot het Pentagon.

Wanneer je meer te weten wilt komen kun je van maandag tot en met vrijdag met een gratis 60 minuten durende rondleiding mee. Een gids leidt je door de gangen en vertelt je van alles over de geschiedenis, mensen en cultuur van de verschillende legeronderdelen. De rondleiding wordt nog eens extra interessant door de foto’s en tentoongestelde voorwerpen uit de militaire historie van Amerika.

Ook kom je langs het Pentagon Memorial, ook wel bekend als het 9/11 Memorial. Dit eerbetoon is opgericht na de terroristische aanval op het Pentagon van 11 september 2001. Je ziet er 184 banken met daarin de namen van de slachtoffers gegraveerd. Er is ook een kleine kapel waar je de slachtoffers kunt herdenken.

Voordat je mee kan met de tour moet je toestemming aanvragen via de website van het Pentagon. Wanneer je alleen het Pentagon Memorial wilt bezoeken is dit niet nodig. Daar kun je zonder toestemming 24 uur per dag naartoe.

Locatie: 1400 Pentagon Pedestrian Tunnel, Washington, DC 20301

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.