Peru, van La Paz naar Cusco

Swipe

Peru, van La Paz naar Cusco

Deze weg vormt een van de belangrijkste routes die door toeristen gevolgd wordt, niet alleen omdat dit de verbinding is tussen Bolivia en de Inca-ruïnes rond Cusco, maar bovendien loopt deze weg langs het beroemde Lago Titicaca waar je excursies kan maken naar diverse eilanden.

Vanaf La Paz is het 2 uur reizen naar het grensplaatsje Desaguadero. Hier geeft de Boliviaanse douane een stempel van vertrek, waarna te voet de internationale brug overgestoken wordt en na invulling van een formulier bij de Peruaanse douane een toeristenverblijf voor maximaal drie maanden afgegeven wordt. Vervolgens is het 2 uur rijden naar Puno.

Info. Er zijn zowel busverbindingen als een vliegdienst (Aero Sur) naar Cusco. Diverse reisbureaus in La Paz bieden bustickets aan naar Puno via Copacabana (zie transport in Copacabana). Vanaf Puno zijn er diverse buslijndiensten naar Cusco. Daarnaast zijn er rechtstreekse busdiensten van La Paz naar Cusco die ’s ochtends om 8 uur vertrekken vanaf de Terminal de Buses in La Paz en die rijden via Desaguadero en Puno. De reistijd is 12 uur.

10 prachtige bestemmingen in Peru, van La Paz naar Cusco en Bolivia