Peru, van La Paz naar Cusco

Swipe

Titicacameer

Uros, 40 minuten varen van Puno. De van totorariet gemaakte drijvende eilandjes vormen de hoofdbezienswaardigheid van Puno. De bewoners leven van de visvangst, jacht op vogels, en van het riet dat ze gebruiken voor allerlei doeleinden en vooral van de verkoop van zelfgemaakte souvenirs. Toeristisch, maar toch een indrukwekkende ervaring.

Taquile, 2½ uur varen van Puno. Een bezoek aan dit schilderachtige eilandje is interessant vanwege zijn bevolking die haar eeuwenoude gewoontes aanhoudt en mooie traditionele kleding nog dagelijks draagt. Je kan mooie wandelingen maken over het 6 km lange eiland, onder andere naar La Playa aan de oostkant van het eiland, pre–Incaruïnes, of naar de bekende 500 treden naar de haven aan de zuidkant van het eiland.

Amantaní is een mooi 10 km2 groot eilandje op een halfuurtje varen van Taquile, waar paden leiden naar de top van een heuvel met de tempels Pachamama en Pachatata, vanwaar een schitterende zonsondergang te zien is.

In Puno zijn veel touroperators die verschillende pakketten aanbieden.

Om 9.30 uur en om 14.30 uur vertrekken er tours naar de Uros rieteilandjes, die ongeveer 2,5 tot 3 uur duren. Verder is er een dagtocht naar Taquile waarbij Uros wordt bezocht en ten slotte is er een tweedaagse tour die eerst naar Uros gaat en vervolgens een overnachting in Amantaní inhoudt. De tweede dag wordt Taquile bezocht en eindigt de tour in Puno. Je kan ook zonder reisbureau de eilanden bereiken. Vanaf de haven van Puno gaan er lijndienstboten naar Taquile of Amantaní. Aldaar is het makkelijk om accommodatie te vinden, want diverse mensen bieden accommodatie aan.

Suasi is een paradijselijk privé-eiland met typische Titicacaflora en -fauna, dat comfortabele, ecologische vriendelijke accommodatie heeft.

Info: www.islasuasi.com of www.casa-andina.com. Het eiland is te bereiken vanaf Puno met een snelle motorboot (75 km of vijf uur varen) of over land (175 km of vier uur rijden).

Llanchon is een traditioneel plaatsje op het schiereiland Capachica, 77 km van Puno en is tegenwoordig een toeristische bestemming aan de oevers van Titicaca waar bezoekers overnachten bij een lokaal, zeer vriendelijk, gastgezin. Bij Llanchon liggen veel minder bezochte drijvende rieteilanden en het is mogelijk om in een kano of met een klein zeilbootje op Titicaca te varen. Vanaf hier kan het nabijgelegen Taquile en Amantaní bezocht worden.

Info. Internet. www.capachica.com. Te bereiken via (openbaar) vervoer of boot (beide 2.5 uur reistijd)

Transport naar Llanchon is vanaf Puno met een minibus, (eventueel met een overstap bij het kruispunt op de weg naar Juliaca) (2,5 uur) of met een privéboot (2,5 uur). Aldaar is het makkelijk accommodatie bij een gastgezin vinden, die bij toerbeurten draaien. Makkelijker is om een tour te boeken in Puno met transport inbegrepen.

10 prachtige bestemmingen in Titicacameer en Bolivia