Peru, van La Paz naar Cusco

Swipe

Van Puno naar Cusco

Sillustani 33 km van Puno. Dit mysterieuze en energierijke archeologische terrein ligt op een schiereiland rond het majestueuze Lago Umayo en bestaat uit cirkelvormige en rechthoekige graftombes die gebouwd zijn door het Colla-volk (1200-1450) en vanaf het midden van de 15e eeuw door de Inca’s.

Info. Sillustani is een must om te zien. Het beste is om de ruïnes te bezoeken door middel van een georganiseerde tour vanuit Puno, die zowel ’s ochtends als ’s middags vertrekken.

In het plaatsje San Pedro (Cusco 125 km) bevindt zich een spaoord op zijn Peruaans waar je zelf bronwater met heel veel mineralen uit een kraan kan tappen. De Peruanen drinken tot wel 25 glazen bronwater tot het moment waarop ze naar de toilet rennen en hun behoeftes (diarree) doen. De bedoeling is om de darmen en maag volledig te zuiveren. Tevens is er een bad waarvan men zegt dat het oogziektes geneest.

Raqchi (Cusco 120 km) staat bekend om zijn marktstalletjes met keramieken voorwerpen en het mooie archeologische complex met onder andere de hoogste tempel van het Incarijk, de Temple de Wiracocha (een belangrijke Andesgod) en de cirkelvormige qollqas, opslagplaatsen voor granen die dienden als noodvoorraad in tijden van oorlog en natuurrampen.

Andahuaylillas (40 km van Cusco) staat bekend om zijn aangename plein met een , door jezuïeten gebouwde, kerk (1572) met prachtige wand- en dakschilderingen en schilderijen van de bekende Cuscoschool zoals de schilder Luis de Riañó.

Tipon (25 km van Cusco) heeft een mooi gelegen tempelcomplex gewijd aan water, met twaalf trapsgewijze, met gras bedekte landbouwterrassen die van boven naar beneden steeds groter worden en onderling verbonden zijn door ingenieus aangelegde stenen kanalen/ aquaducten waar continu water doorstroomt. Mis het in perfecte staat gebleven Incapad niet dat boven de terrassen ligt.

10 prachtige bestemmingen in Van Puno naar Cusco en Bolivia