Plaatsen om te bekijken

Swipe

Plaatsen om te bekijken

Raffles City en Swissôtel the Stamford

Gemakkelijk om te bereiken per MRT is Raffles City, een enorm winkelcentrum. Daarnaast bevindt zich het Swissôtel the Stamford (88 verdiepingen), het hoogste hotel van Zuidoost-Azië. Op de bovenste etage bevindt zich een bar met, uiteraard, een grandioos uitzicht. Van hieruit kunt u niet alleen Singapore vanuit de hoogte bekijken maar ook delen van Maleisië en Indonesië visueel waarnemen.

Raffles Hotel

Niet ver daar vandaan, op Beach Road, staat het wereldberoemde Raffles Hotel, de plaats waar de Singapore Sling werd uitgevonden, een cocktail op basis van onder andere gin. Aarzel niet, ga naar binnen en bestel zo’n drankje.

Empress Place Gebouw

Als we van hieruit de andere kant opgaan, in de richting van de rivier, staat in het oude stadsdeel van Singapore het bijna anderhalve eeuw oude Empress Place Gebouw, zo genoemd ter ere van koningin Victoria. In dit gebouw is tegenwoordig een cultuur-historisch museum gevestigd.

Standbeeld Sir Thomas Stamford Raffles

Ernaast, op de oever van de rivier, staat een bronzen standbeeld van de stichter van Singapore, Sir Thomas Stamford Raffles. Dit is de plaats waar hij in 1819 voor het eerst landde. Zijn beeltenis is omringd door tal van Victoriaanse gebouwen: Victoria Memorial Hall, Victoria Theatre, Parliament House en City Hall (Stadhuis).

Boat Quay en Clarke Quay

Aan Boat Quay en Clarke Quay zijn de oude panden van weleer omgebouwd tot hippe restaurants en drinkgelegenheden. U kunt er zelfs, ver van huis, een Belgisch biertje drinken. Ongeveer een halve eeuw geleden bevond zich hier nog een levendige haven waar scheepjes aan de kade dobberden die met mankracht gelost werden. De rivier was toen dermate verontreinigd dat er geen visje meer in rondzwom!

Cavenagh Bridge

Niet ver hier vandaan ligt de oude stalen Cavenagh Bridge, gebouwd in 1868. Ooit denderde hier allerlei verkeer overheen, maar nu is het een voetgangersbrug.

Fullerton Hotel

Naast de brug staat het voormalige hoofdpostkantoor. Het werd gebouwd in 1928. Sinds 2001 is het luxe Fullerton Hotel met 200 kamers gevestigd in dit pand.

Bouwsteen

Stopover Singapore

Singapore is een bruisende, welvarende en zeer schone metropool. Volgens sommigen saai en voorspelbaar, volgens ons de moeite van een stopover in...

v.a. 167.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Plaatsen om te bekijken en Singapore