Platja ses Illetes en Platja de Llevant

Swipe

Platja ses Illetes en Platja de Llevant

Ten noorden van de lagune Estany Pudent en de zoutpannen Ses Salines liggen de poederfijne stranden Ses llletes en De Llevant, twee van de stranden van het eiland waar het is toegestaan om naakt te zonnen en te zwemmen.

Es Molo de Sal

Bij het strand Ses llletes staat de Es Molo de Sal, een oude zoutmolen die zijn kroon van wieken is verloren. Het is de beste plaats op het eiland om de zon te zien ondergaan. De molen pompte in zijn werkzame jaren zout zeewater in de vijvers ten behoeve van de zoutproductie. Vervolgens liet men het water in de pannen verdampen, zodat het zout overbleef. U kunt in de bar Es Molo de Sal iets drinken of eten. Vanaf de heuvel achter de vervallen boothuisjes heeft u een weids uitzicht over de baai met op de achtergrond het eiland Ibiza. Met helder weer kunt u de ommuurde oude stad van Eivissa op het eiland Ibiza zien liggen. Achter het strand ligt een beschermd duingebied. Aan de andere zijde (oostzijde) van de zandbank waarop het Platja Ses llletes ligt, kunt u het Platja De Llevant vinden.

Punta Trocadors

Verder noordwaarts ligt de Punta Trocadors, het noordelijkste puntje van het eiland Formentera. Hier heeft u zicht op de Pas des Trocadors, een smalle zeestraat tussen Formentera en het eiland S'Espalmador.

Torre de Espalmador

Op dit eiland staat de 18e-eeuwse Torre de Espalmador ook wel de Torre Sa Guardiola genoemd. Deze wachttoren werd enkele jaren geleden gerestaureerd.

Iila de S'Alga en Iila Gastavï

De twee eilandjes ten westen van S'Espalmador zijn lila de S'Alga en lila Gastavï.

8 prachtige bestemmingen in Platja ses Illetes en Platja de Llevant en Formentera