Playa de Palma

Swipe

Mallorca

Vanuit Port d'Andratx aan de Playa de Palma leidt een vijf kilometer lange weg door een vallei naar het stadje Andratx (8000 inwoners). Men bouwde het stadje een stuk landinwaarts om verschoond te blijven van aanvallen van Turkse piraten. Zowel de bisschop van Barcelona als koning Jaume I bezat er in de 13e eeuw een woning.

Andratx is een sfeervol plaatsje met lange rechte straten, waarvan enkele zijn afgezoomd met jonge bomen. In het stadje Andratx staan enkele 19e-eeuwse herenhuizen die bekend staan als indianos. Zij werden in de vorige eeuw gebouwd door welgestelde Mallorcanen die teruggekeerd waren uit de Spaanse koloniën in het Caribisch gebied.

Kerk van Andratx

Hoog tegen de berg ligt het gotische godshuis van Andratx met een relatief lang schip en een kleine spitse toren.

Landhuis Son Mas

Bezienswaardig is het landhuis Son Mas dat ook bekend staat als de toren van Son Mas. In de 16e eeuw droeg het de naam Torre del Sagrament. Op 2 augustus 1578 werd de toren aangevallen door zwaar bewapende piraten. De toren werd verdedigd door de voedster van kapitein Francisco Desmás. Met als gevolg dat de piraten er niet in slaagden om de toren in te nemen. Op een schilderij in de gotische kerk staat deze heldhaftige gebeurtenis uitgebeeld. Vanaf de hooggelegen begraafplaats heeft u een goed uitzicht op het dal waarin Andratx ligt.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca