Playa de Palma

Swipe

Calvià

Het stadje Calvià fungeert als regionaal centrum voor het omliggende gebied. De bekende kustplaatsjes Illetes, Palmanova, Magaluf, Santa Ponga en Peguera, allen gelegen aan het Playa de Palma, horen bij de gemeente Calvià.

 

Parròquia Sant Joan Baptista

In 1248 bouwde men een gebedshuis ter ere van Johannes de Doper, de beschermheilige van Calvià. Helaas werd de kerk van Calvià te klein en bouwde men in 1896 een nieuw godshuis (Parròquia Sant Joan Baptista; geopend: za.-do. 10.00- 13.00 uur). Mocht u over voldoende tijd beschikken, dan kunt u deze kerk bezoeken. In de kerk staan onder meer twee 17e-eeuwse altaarstukken. Bijzonder is het binnenhof van het Rectoria (rectoraat). Op de gevel van het vroegere stadhuis, naast de kerk, staat de geschiedenis van het stadje afgebeeld.

Omgeving Calvià 

De fraaiste weg terug naar Palma de Mallorca gaat in noordoostelijke richting via het dorp Establiments. U kunt ook halverwege de weg van Calvià naar Establiments de afslag nemen naar Valldurgent. Deze weg slingert zich over de Serra de na Burguesa in de richting van de hoofdstad.

10 prachtige bestemmingen in Calvià en Mallorca