Playa de Palma

Swipe

Mallorca

Het stadje Calvià fungeert als regionaal centrum voor het omliggende gebied. De bekende kustplaatsjes Illetes, Palmanova, Magaluf, Santa Ponga en Peguera, allen gelegen aan het Playa de Palma, horen bij de gemeente Calvià.

 

Parròquia Sant Joan Baptista

In 1248 bouwde men een gebedshuis ter ere van Johannes de Doper, de beschermheilige van Calvià. Helaas werd de kerk van Calvià te klein en bouwde men in 1896 een nieuw godshuis (Parròquia Sant Joan Baptista; geopend: za.-do. 10.00- 13.00 uur). Mocht u over voldoende tijd beschikken, dan kunt u deze kerk bezoeken. In de kerk staan onder meer twee 17e-eeuwse altaarstukken. Bijzonder is het binnenhof van het Rectoria (rectoraat). Op de gevel van het vroegere stadhuis, naast de kerk, staat de geschiedenis van het stadje afgebeeld.

Omgeving Calvià 

De fraaiste weg terug naar Palma de Mallorca gaat in noordoostelijke richting via het dorp Establiments. U kunt ook halverwege de weg van Calvià naar Establiments de afslag nemen naar Valldurgent. Deze weg slingert zich over de Serra de na Burguesa in de richting van de hoofdstad.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca