Playa de Palma

Swipe

Dragonera

Voor de kust bij het dorp Sant Elm ligt het eiland Sa Dragonera. Sinds 1995 heeft het eiland de status van natuurreservaat. Op het noordelijke punt (Cap de Tramuntana) en het zuidelijke punt (Cap des Llebeig) van dit 7 km lange eiland staan vuurtorens om het naderend scheepsverkeer te waarschuwen; verder is het eiland onbewoond.

 

Hagedissen Dragonera

Op het eiland leeft een inheemse hagedissensoort; deze groene hagedissen noemt men de Lagarija balear. Het eiland Sa Dragonera is naar dit 'draakje' vernoemd. Het hoogste punt van het eiland steekt 310 m boven het wateroppervlak uit. Ooit hielden piraten en smokkelaars vanaf deze bergtop de omgeving nauwlettend in de gaten.

Bootexcursies Dragonera 

Vanuit Peguera en Sant Elm aan het Playa de Palma organiseert men bootexcursies naar het eiland (zie aldaar). De bootexcursie vanuit Port Sóller naar Sant Elm vaart rond het eiland Sa Dragonera (zie aldaar).

Riutort Hotel

Ben je op zoek naar een fijn hotel op een gezellige locatie, vlak bij het strand en de eilandhoofdstad Palma de Mallorca?...

v.a. 408 p.p.

Alua Boccaccio

In het geheel gerenoveerde Alua Boccaccio (voorheen Roc Boccaccio) kan je genieten van de perfecte vakantie; het is een uitstekend hotel voor...

v.a. 563 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dragonera en Mallorca