Playa de Palma

Swipe

Mallorca

Voor de kust bij het dorp Sant Elm ligt het eiland Sa Dragonera. Sinds 1995 heeft het eiland de status van natuurreservaat. Op het noordelijke punt (Cap de Tramuntana) en het zuidelijke punt (Cap des Llebeig) van dit 7 km lange eiland staan vuurtorens om het naderend scheepsverkeer te waarschuwen; verder is het eiland onbewoond.

 

Hagedissen Dragonera

Op het eiland leeft een inheemse hagedissensoort; deze groene hagedissen noemt men de Lagarija balear. Het eiland Sa Dragonera is naar dit 'draakje' vernoemd. Het hoogste punt van het eiland steekt 310 m boven het wateroppervlak uit. Ooit hielden piraten en smokkelaars vanaf deze bergtop de omgeving nauwlettend in de gaten.

Bootexcursies Dragonera 

Vanuit Peguera en Sant Elm aan het Playa de Palma organiseert men bootexcursies naar het eiland (zie aldaar). De bootexcursie vanuit Port Sóller naar Sant Elm vaart rond het eiland Sa Dragonera (zie aldaar).

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca