Playa de Palma

Swipe

Mallorca

Vanuit Andratx voert de weg noordwaarts en langs de kust van Playa de Palma richting Estellencs. In totaal een afstand van niet meer dan 19 km.

Mirador de Ricard Rico

Onderweg passeert u het uitzichtspunt Mirador de Ricard Rico (Es Grau). Vanaf de parkeerplaats leidt een trap naar het uitzichtspunt. De kapel is niet meer in gebruik, maar biedt de bezoeker enige schaduw. Het uitzicht op de rotsachtige kust en het kristalheldere water is prachtig. Met helder weer kunt u in de verte de contouren van het eiland Ibiza zien. Bij het uitzichtspunt zijn een restaurant (geopend: 9.00-18.00 uur) en een souvenirwinkel.

Bezienswaardigheden Estellencs

Enkele kilometers verder ligt Estellencs. Dit boomrijke dorpje Estellencs ligt tegen de flank van een berg en kijkt uit op zee. Rond de nederzetting Estellencs strekken zich boomgaarden met olijfbomen en naaldbossen uit. Opmerkelijk is de open bovenbouw van de klokkentoren van de parochiekerk. Vanuit het dorp kunt u naar het kiezelstrand van Cala d'Estellencs wandelen. Voorbij Estellencs passeert u het uitzichtspunt Mirador Ses Animes, herkenbaar aan een 16e-eeuwse wachttoren. Vroeger spiedde men hier naar piraten. In het binnenste van de wachttoren staat een trap waarmee u de top van de toren kunt bereiken. Het uitzicht is fraai, maar minder dan vanaf het Mirador de Ricard Rico.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca