Playa de Palma

Swipe

Mallorca

Ten westen van Peguera ligt aan het Playa de Palma het badplaatsje Camp de Mar. Vanaf Camp de Mar leidt een smalle weg door pijnbomenwouden en met fraaie vergezichten langs de kust naar Port d'Andratx. Dit vissersplaatsje ligt aan een baai met huizen en appartementencomplexen die hoog tegen de omringende heuvels opklimmen.

 

Haven van Port d'Andratx

De haven van Port d'Andratx ligt aan een langgerekte inham en is tegenwoordig vooral in trek bij bezitters van pleziervaartuigen. Bij de haven zijn terrasjes waar u eventueel wat kunt drinken. In vroeger tijden fungeerde het plaatsje als haven voor het stadje Andratx dat landinwaarts ligt.

Eglisia Nostra Senyora del Carmen

Mocht u over voldoende tijd beschikken, dan kunt u een bezoek brengen aan de Nostra Senyora del Carmenkerk. leder jaar op de 16e juli is er een feest ter ere van de Senyora del Carmen, de beschermheilige van de zeevaarders.

Cap de Sa Mola

Vanuit het havenplaatsje loopt een 3 km lange weg naar de Cap de Sa Mola die wordt bekroond met een vuurtoren.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca