Playa de Palma

Swipe

Puigpunyent

Vanaf het parkeerterrein van La Granja leidt een smalle bergweg door een prachtig natuurgebied naar het dorp Puigpunyent (afstand: 10 km). Het rustige bergdorpje Puigpunyent strekt zich uit tegen de berghelling tussen olijf- en amandelbomen. In de omgeving liggen verscheidene landhuizen, waarvan het 17e-eeuwse San Forteza de bekendste is.

 

La Reserva Puig de Galatzó

Bij de dorpsgrens van Puigpunyent (richting Galilea) kunt u de afslag vinden naar La Reserva Puig de Galatzó, een 2,5 miljoen m2 groot natuurgebied. Een tiende deel van dit gebied is opengesteld voor bezoekers (geopend: april-sept. dgls. 10.00-20.00 uur; okt.-mrt. wo.-zo. 10.00-18.00 uur). De ingang van La Reserva Puig de Galatzó ligt op 4,5 km van Puigpunyent en strekt zich uit over de helling van de Puig de Galatzó (1026 m). Dankzij de aangelegde wandelpaden (totale lengte 3 km) kunt u genieten van dit gebied met zijn 30 watervalletjes en grote verscheidenheid aan planten. Bij de uitgang van het natuurgebied is een speeltuintje.

Galilea

Op een afstand van 4 km van Puigpunyent ligt het bergdorp Galilea, vernoemd naar het heuvelachtige Galilea in Israël. Het gehucht Galilea is populair als vestigingsplek voor buitenlanders. Als u verder in zuidwestelijke' richting rijdt, dan komt u na 6 km in het dorpje Capdella (Es Capdellà).

10 prachtige bestemmingen in Puigpunyent en Mallorca