Playa de Palma

Swipe

Mallorca

Vanuit Andratx voert een 10 km lange weg via S'Arracó naar het kustplaatsje Sant Elm, ook wel Sant Telm en Sant Elmo genoemd. 

Vanaf S'Arracó slingert een 7 km lange weg door pijnbomenbossen en heuvels naar Sant Elm. Op het kleine strand van Sant Elm aan het Playa de Palma kunt u beschutting zoeken voor de warme stralen van de zon onder tientallen parasols. Voor de kust ligt het eiland Sa Dragonera. Vanuit Sant Elm voerde vroeger een met keien bestrate weg naar de hoofdstad Ciutat de Mallorca (Palma de Mallorca). Deze weg noemde men de Cami de Sa Palomera; delen van het plaveisel zijn bewaard gebleven. De versterkte toren van Sant Elm werd in 1531 door de inwoners van Andratx gebouwd om aanvallen van piraten te weerstaan. In 1886 werd aartshertog Luis Salvator eigenaar van de toren. De versterkte kapel van Sant Elm is veel ouder en dateert uit 1302. In dat jaar gaf koning Jaume II zijn onderdanen opdracht om hier een ziekenhuis en een kapel te bouwen. In 1394 werd de kapel versterkt met een toren; het ziekenhuis werd door piraten verwoest.

Klooster Sa Trapa

Vanuit het dorp kunt u een wandeling maken naar het klooster Sa Trapa (v.v. 8 uur), een voormalig klooster van Franse trappisten.

S'Arracó

S'Arracó was vroeger niet meer dan een landgoed. In de 18e eeuw groeide dit landgoed uit tot een dorp met een kapel (Santo Cristo). Het gebedshuis bevat een marmeren beeltenis van Notre Senyora de Sa Trapa. De kalkstenen huizen van S'Arracó liggen in de Palomero-vallei, midden tussen hoog oprijzende heuvels.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

Aparthotel Holiday Center

Aparthotel Holiday Center is een perfect vakantieadres. Er zijn verschillende faciliteiten voor jong en oud, zoals animatie, tennisbanen en een speeltuintje. En...

v.a. 364.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Mallorca