Pokhara en omstreken

Swipe

Naudanda

Op één dagmars (circa 5 uur lopen) van Pokhara ligt op een hoogte van 1443 m het dorp Naudanda, dat voornamelijk door Chetri’s wordt bevolkt, hoewel er tegenwoordig steeds meer andere bevolkingsgroepen komen wonen. Vooral voor degenen die slechts korte tijd in de omgeving van Pokhara zullen verblijven, is een tocht naar Naudanda een mooie gelegenheid kennis te maken met een aantal hoge Himalayatoppen. Voor het mooiste overzicht op deze bergketen moet men het heuveltje ten oosten van Naudanda beklimmen. Dit heuveltje is gemakkelijk herkenbaar aan de kleine stoepa er bovenop. Het is een goede plek om eventueel te kamperen. Als de luifel in noordelijke richting wordt geplaatst kan men ’s morgens vanuit de slaapzak genieten van een schitterende zonsopkomst. Vanuit Naudanda ziet men onder meer de toppen van de Annapurna South (7273 m), Hiunchuli (6337 m), Tampi (7700 m), Gangapurna (7455 m), Annapurna I (8025 m), Annapurna II (7937 m), Annapurna III (7502 m), Annapurna IV (7524 m) en de Machhapuchhare (Fishtail, 6997 m). Naudanda is ook de eerste halteplaats op de trektocht naar het Annapurna basiskamp.

Verbindingen Naudanda

Vanuit de Bazaar in Pokhara of vanaf het meer neemt men de bus naar de noordelijke dorpsgrens. Daar begint de trail naar het op een hoogte van 1066 meter gelegen dorp Hyangja en het Tibetaanse vluchtelingenkamp Tashi-Palkhel. Deze drukke trail, die veel wordt gebruikt door ezel- en ponykaravanen, voert in westnoordwestelijke richting. Bij twijfel over de juiste route kan men hier probleemloos de weg vragen. Vanuit Hyangja gaat men verder over dezelfde trail. Na twee uur lopen bereikt men dan het dorpje Suikhet. Hier kan men eventueel in een eenvoudige lodge overnachten. Vanuit Suikhet vervolgt men de weg via dezelfde trail. Na een half uurtje lopen ziet men links een dorpje. Sinds Pokhara heeft men de loop van een rivierbedding gevolgd. In dit dorpje gaat de trail echter steil de berg op, waarna men in ongeveer 1,5 uur in Naudanda komt.

Voor mensen met haast is er een alternatief. Vanaf de noordelijke dorpsgrens van Pokhara rijden jeeps naar het dorpje aan de voet van de heuvel waarop Naudanda ligt. Als men gebruikmaakt van deze jeeps kan men in een dag op en neer naar Naudanda.

Wie helemaal niet wil of kan lopen en klimmen, kan een taxi nemen die via de Siddharta Highway naar Naudanda rijdt.

Naudanda is ook bereikbaar via de berg Sarangkot. Beklim daartoe eerst de berg Sarangkot (zie Sarangkot). Vlak bij de top voert een trail, zonder veel hoogteverschil, in westelijke richting in 3 uur naar Naudanda. Deze trail is ook geschikt om als terugweg naar Pokhara te gebruiken.

Rondreizen

Groepsrondreis Nepal

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Nepal maken we een 5-daagse trektocht in het voorgebergte van het Annapurna-massief. De Himalaya domineren het veelzijdige...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Naudanda en Nepal