Pokhara en omstreken

Swipe

Praktische informatie Pokhara

Verbindingen Pokhara

Pokhara is met Kathmandu verbonden via de 202 km lange Prithvi Highway, waarvan de bussen tussen beide steden gebruikmaken. De bussen naar Pokhara vertrekken in Kathmandu vanaf de Bhimsen Tower, op ongeveer 100 m afstand van het hoofdpostkantoor. Alle bussen vertrekken vroeg in de ochtend. Er zijn twee soorten bussen: de openbare lijnbussen en de particuliere bussen, waaronder de Greenline bussen. De lijnbus doet ongeveer 7,5 uur over het traject. Deze bus is in vergelijking met de Greenline bussen nogal oncomfortabel. Hij stopt vaak en is dikwijls overvol. De Greenline bussen hebben net zo veel inzittenden als er plaatsen zijn en bovendien rijden ze sneller; ze doen ongeveer 6 uur over de rit. Daarentegen zijn ze wel iets duurder dan de lijnbussen. Het verdient aanbeveling minimaal een dag van tevoren kaartjes te kopen. Let erop dat men een zitplaatsnummer op het ticket neerschrijft. Reserveringen kunnen worden gemaakt bij de vele reisbureaus. Halverwege het traject, in Mugling, wordt een lunchstop gemaakt.

De bussen, waaronder de goede Greenline bussen, vanuit Pokhara naar Kathmandu vertrekken vanaf het meer (vertrektijd vroeg in de ochtend). Ook in Pokhara verdient het aanbeveling van tevoren een zitplaats te reserveren. Op verscheidene plaatsen bij het meer kan men reserveringen boeken. De kantoortjes zijn herkenbaar aan langs de weg geplaatste borden. Verder zijn er bussen naar Tadi Bazaar (Chitwan).

Een goed alternatief voor de bus is het vliegtuig. Verschillende maatschappijen onderhouden meermalen per dag een verbinding tussen Pokhara en Kathmandu. De vlucht duurt slechts 35 minuten. Vanuit het vliegtuig heeft men een werkelijk fantastisch uitzicht op de Himalaya (vraag een zitplaats aan de rechterzijde van het vliegtuig als u naar Pokhara vliegt en een zitplaats links als u naar Kathmandu vliegt).

Er bestaat ook een wegverbinding tussen Pokhara en de Indiase grens. Dit is de Siddharta Highway. De weg voert vanaf Sunauli via Lumbini naar Pokhara. ’s Ochtends vroeg vertrekken er minibussen vanuit Sunauli naar Pokhara. De rit duurt ongeveer 5 uur. De bussen van Pokhara naar Sunauli vertrekken vanaf het meer. Ook hier geldt dat reserveringen gewenst zijn; ze kunnen worden gemaakt in de al eerdergenoemde reserveringskantoortjes bij het meer.

10 prachtige bestemmingen in Praktische informatie Pokhara en Nepal