Pokhara en omstreken

Swipe

Sarangkot

Vanaf de berg Sarangkot (1592 m) heeft men een schitterend uitzicht op het Annapurnamassief en op de vallei van Pokhara met het Phewameer. Op de top van deze berg liggen de ruïnes van een fort, dat ooit een belangrijke rol speelde in de strijd die koning Prithvi Narayan Shah in de 18e eeuw moest voeren om het land tot een eenheid te smeden.

Korte trektocht naar Sarangkot
Het pad naar de top van de Sarangkot begint bij de Bindu Basinitempel (Bindhya Basinitempel). Dit tempeltje staat op een lage heuvel, links van Pokhara’s hoofdstraat (in de Bazaar). Een trap voert naar de binnenhof van dit heiligdom. Vanaf deze tempel vervolgt men het pad in westelijke richting. Als men de heel steile rots Kaskidanda is gepasseerd, komt men bij het dorpje Gyarjati. Achter dit dorpje gaat de beklimming verder door een mooi stuk bosrijk natuurgebied tot men de bergtop bereikt. Al met al duurt de klim vanuit Pokhara 3 tot 4 uur. Het hoogteverschil tussen Pokhara en de bergtop bedraagt bijna 700 meter (van 914 m naar 1592 m). De afdaling terug naar Pokhara zal 2 tot 3 uur duren. Een alternatieve terugweg is de trail die afdaalt naar het meer. Op sommige plaatsen is dat pad tamelijk steil, doch niet al te moeilijk. U kunt echter ook per bus of taxi naar Sarangkot rijden. Het is aan te bevelen om in Sarangkot te overnachten zodat u kunt genieten van de zonsondergang en de zonsopkomst.

Korte trektocht van Sarangkot naar Kaskikot

Vanuit Sarangkot kunt u eventueel een wandeltocht maken naar Kaskikot (1788 m). De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Vanaf het pad heeft u wederom een fraai uitzicht op de Himalayatoppen.

Rondreizen

Groepsrondreis Nepal

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Nepal maken we een 5-daagse trektocht in het voorgebergte van het Annapurna-massief. De Himalaya domineren het veelzijdige...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Sarangkot en Nepal