Port Louis, de hoofdstad

Swipe

Caudan Waterfront

Caudan Waterfront

Caudan (de naam van een klein eiland voor de kust van Port Louis) werd gebouwd op de plek waar havengebouwen jarenlang het zicht op zee ontnamen. Nu is het weer een mooi open gebied waar mensen graag slenteren over de lange promenade of een bezoek brengen aan de terrassen van bars en restaurants en allerlei winkels.

Leuk voor souvenirs is de overdekte Craft Market. Artikelen zijn hier wat duurder dan op de centrale markt maar je kunt er op je gemak rondsnuffelen zonder door verkopers belaagd te worden. Tussen de winkels zijn brandschone, autovrije straten en pleintjes waar in het weekend livemuziek gemaakt wordt. Er is een bioscoop, een kinderspeelplaats, een casino en twee hotels met zicht op het water. De kanonnen op de promenade stammen uit napoleontische tijden en zijn gevonden bij de aanleg van de voetgangerstunnels.

Het gedeelte aan het andere uiteinde van de promenade heet Port Louis Waterfront. Caudan Waterfront en Port Louis Waterfront zijn geopend ma. t/m za. 9.30-12.30, zo. 9.30-12.30; www.caudan.com.

Hippodroom/Champ de Mars

Het hippodroom ligt aan de voet van de heuvels. De Britse gouverneur Robert Farguhar zocht destijds een manier om de Franse kolonisten en Britse administrateurs nader tot elkaar te brengen. Hij vond het in paardenraces en de eerste turfclub van het zuidelijk halfrond. De eerste race in 1812 trok meteen al veel publiek en dat is altijd zo gebleven.

Van april tot december, als racepaarden op zaterdagmiddag strijden om de eerste plaats, komen toeschouwers uit alle lagen van de bevolking en alle hoeken van het eiland naar Port Louis om het spektakel bij te wonen. Paardeneigenaars, jockeys en toeschouwers, iedereen verkeert in een roes. Was het vroeger een echt familie-uitje (en naar verluidt een huwelijksmarkt bij uitstek), tegenwoordig gaat het vooral om het gokken. De ‘bookies’ doen goede zaken, er gaan miljoenen roepies om. De meeste paarden komen Zuid-Afrika, sommige uit Engeland, Frankrijk of Australië. De jockeys komen uit alle delen van de wereld. De grootste race, de derby wordt gehouden in augustus.

10 prachtige bestemmingen in Caudan Waterfront en Mauritius