Port Louis, de hoofdstad

Swipe

Oriëntatie

Aan de zeezijde van de stad loopt de snelweg (M1) die Grand Baie met de plateausteden verbindt. Ten westen daarvan ligt een brede boulevard met het winkel- en uitgaanscentrum Caudan Waterfront. De rest van de stad is overzichtelijk ingedeeld rond rechtlijnige straten.

Dwars op de doorgaande weg (er zijn voetgangerstunnels) ligt een brede weg met een open groen middenstuk. Deze Place S. Bissoondoyal is beter bekend onder de oude naam: Place d’Armes. Het wordt beschouwd als centrum van de stad. Tussen hoge palmen staat aan het verste uiteinde hiervan het fraaie gouvernementshuis, een van de oudste gebouwen van Mauritius.

Niet ver van Place d’Armes liggen de Company Gardens met het dodomuseum (Natural History Museum). Halverwege Place d’Armes loopt een straat naar de centrale markt en even verderop gonst het drukke Chinatown. Aan de rand van Chinatown staat de grootste moskee van Mauritius, de Jummah-moskee.

Meer aan de rand van de stad ten slotte ligt een open gebied met het hippodroom en de citadel met bovenop de ruïne van Fort Adelaide. Vanaf de muren van het fort is het uitzicht op de stad en de haven indrukwekkend.

NB: Er wordt in Port Louis nogal gegoocheld met de namen van de ‘streets’ en ‘rues’. Ze veranderen mee met iedere regeringswijziging en soms blijft een oude naam naast de nieuwe bestaan.

10 prachtige bestemmingen in Oriëntatie en Mauritius