Posadas en omstreken

Swipe

Posadas en omstreken

Posadas is de hoofdstad van de kleinste provincie van Argentinië, Misiones, dat in het uiterste noordoosten van het land ligt, ingeklemd tussen Brazilië en Paraguay. Het is grotendeels bedekt met een subtropisch bos waar in de 17de eeuw vanuit Brazilië de jezuïeten en de Guaraní-indianen zich rondom de Río Paraná vestigden. Er ontstonden daar welvarende gemeenschappen (ook wel reducciones genoemd) met prachtige gebouwen. Helaas is er niet veel meer van over, want alleen bij de ruïnes van San Ignacio kun je nog een indruk krijgen hoe zij geleefd hebben. 

Maar de grote attractie zijn natuurlijk de watervallen van Iguazú, bij de grens van Brazilië en Paraguay, omringd door een enorm subtropisch bos met een fantastische flora en fauna.  

Als je wat avontuurlijk bent aangelegd dan zijn de watervallen van Moconá zeker een must. Zij liggen aan de Río Uruguay bij de Braziliaanse grens niet ver van het dorpje Sorberbio. Moeilijk te bereiken en als je op eigen gelegenheid gaat is een 4-wheeldrive aan te bevelen. 

Misiones kan in de zomermaanden behoorlijk warm en benauwd zijn. Rond de 90% vochtigheidsgehalte is heel gewoon, maar ook muggen en ander ongedierte kunnen vervelend zijn. Tevens kan het er hard en langdurig regenen. De beste maanden om te bezoeken zijn de wintermaanden (juni-sept.) en het voor- en najaar (okt.-nov. of apr.-mei). 

Het is evenzo de provincie waar de yerba mate vandaan komt, de nationale drank van Argentinië en waarom niet eens proberen! 

Ten zuiden van deze provincie ligt een interessant natuurspektakel, Los Esteros del Iberá, een enorm water- en moerasgebied, zo groot als de helft van België. Het is met het natuurpark Pantanal in het zuidwesten van Brazilië uniek in Zuid-Amerika. 

Neem zeker enkele dagen de tijd voor een bezoek aan dit natuurgebied, niet alleen omdat het moeilijk te bereiken is, maar het is nog zo puur. Daar bedoel ik niet alleen de natuur mee, maar vooral de commerciële exploitatie, er is bijna geen toerisme. Je overnacht in goede hostería’s of estancia’s, maar je bent wel helemaal van de moderne wereld afgesloten. 

10 prachtige bestemmingen in Posadas en omstreken en Argentinië