Posadas en omstreken

Swipe

Naar de ruïnes van San Ignacio

Rondom Posadas zijn tussen de subtropische bossen ruïnes te zien van een prachtig verleden. Vooral de ruïnes van San Ignacio en ook wel van Santa Ana zijn zeker een bezoek waard. Alles wat ik hieronder beschrijf kun je met het openbaar vervoer binnen één dag doen. 

Santa Ana

De eerste ruïnes die een bezoek waard zijn, zijn die bij het dorpje Santa Ana, 43 km ten oosten van Posadas aan de RN 12. Tussen 1663 en 1744 was hier een enorme missiepost waar ruim 4.000 mensen woonden. Nu liggen de ruïnes grotendeels verborgen in het (subtropische) bos. Maar wat je te zien krijgt geeft je al een goede indruk. Zo zijn de muren van de kerk en de omtrekken van Plaza de Armas nog duidelijk herkenbaar. Er is bij de ingang een maquette waar je goed kunt zien hoe deze missiepost gebouwd was en er is ook een klein museum.  

Elke dag open van 7-19 uur. 

De bus stopt op de RN 12 bij de wegwijzer naar de ruïnes, dan is het nog een kleine 700 meter lopen. 

Zo’n vijf kilometer voor San Ignacio liggen de ruïnes van de stad Loreto. De stad is gesticht in 1632. Ze liggen verder af dan de andere ruïnes en zijn niet echt spectaculair om te bezoeken; je ziet alleen maar enkele muren. 

Vakanties in Argentinië

Rondreizen

Groepsrondreis Patagonië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Patagonië word je overdonderd door de prachtige natuur. De gletsjers, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende rotspieken...

v.a. 3939.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Naar de ruïnes van San Ignacio en Argentinië