Posadas en omstreken

Swipe

Puerto Iguazú

Het vertrekpunt naar de watervallen 

Puerto Iguazú, is een stadje aan de kruising van de Río Paraná en Río Iguazú, maar ook de toegang tot de imponerende watervallen van Iguazú. Het stadje zelf is niet interessant, maar heeft wel een vriendelijk sfeertje en zoals meerdere stadjes in deze provincie is het stadsplan niet als blokvorm ingedeeld. Want de meeste zijn begin van de vorige eeuw veelal door Duitsers en Zwitsers gesticht en niet zoals andere steden beïnvloed door het Zuid-Amerikaanse (Spaanse) stadsplan. De belangrijkste straten zijn vanaf Av. Victoria Aguirre naar beneden tot aan Av. Brasil, Av. Misiones en Av Córdoba. Als je Av. Tres Fronteras uitloopt kom je bij het ‘drielandenpunt’. Je ziet hier een kleine obelisk (Hito Argentino), die aangeeft dat je op de grens bent met Brazilië en Paraguay. Hier komen ook de twee rivieren samen. Er is daar ook elke middag een gezellige Feria Artesania (een markt met leuke handgemaakte spulletjes uit de regio). 

Pas toen rond 1920 een weg werd aangelegd en er zo’n 40 Noorse families neerstreken, werd wat eerst een aanlegsteiger met een hotel was, een dorpje. De aanzet hiervan was een zekere weduwe, Doña Victoria Aguirre, die in het begin van de vorige eeuw in haar eentje meevoer naar de watervallen. De tocht naar Puerto Iguazú was voor haar zeer moeilijk en zwaar, zodoende gaf zij 3000 pesos donatie voor de aanleg van de eerste weg naar dit dorpje. 

In 1950 kreeg het de naam Puerto Iguazú en er woonden toen niet meer dan 200 mensen; nu 35.000. In de jaren zeventig van de vorige eeuw kwam er een nieuw modern vliegveld en de weg naar Posadas werd geasfalteerd. Toen pas kwam het toerisme echt op gang. Tijdens de zomermaanden (januari en februari), maar ook in juli, zijn bijna alle hotels volgeboekt. Ook zijn de zomermaanden vochtig en warm met veel muggen en andere insecten. Het kan er dan langdurig regenen, zoals vaak in de tropen. 

Als je wat tijd over hebt is een aardig uitstapje naar La Aripuca,4  km buiten Iguazú langs de RN 12 aan te bevelen (richting watervallen). Het park bevat tientallen gigantische bomen en een enorm houten vogelnest gemaakt van 30 verschillende boomsoorten uit de regio (meer dan 10 m hoog!). Het heeft een educatieve functie vooral over de flora van deze regio.  

Elke dag open van 9-17 uur. 

 

 

10 prachtige bestemmingen in Puerto Iguazú en Argentinië