Požega-Slavonië

Swipe

Lipik

In het bekende kuuroord Lipik bevinden zich alkalihoudende warmwaterbronnen waarvan de temperatuur oploopt tot 65°C. Met name worden hier hart- en vaatziekten, spieraandoeningen en maag- en darmklachten behandeld. De plaats is nog maar kort weer bewoonbaar, de burgeroorlog verwoestte vrijwel de gehele stad. De fraaie kerk, opgedragen aan Sv. Franjo en Sv. Josip uit 1804, is eveneens weer volledig gerestaureerd. Het zwaarst getroffen werd het sportcentrum uit 1893, gebouwd op de fundamenten van een voormalig badhuis uit de 18e eeuw. Het water kwam hier van een diepte van 2000 meter als stoom naar de oppervlakte.

De Romeinen kenden de heilzame werking van de bronnen reeds, ze noemden ze Aqua Bellissea. In de omgeving van Lipik vindt u kassen voor de teelt van groente en fruit, een bijzonderheid in dit gebied. Vanwege de aanwezigheid van kwartslagen in de bodem werd in Lipik een glasfabriek gebouwd. Het is opmerkelijk hoeveel nationaliteiten hier een thuis hebben gevonden. In Lipik wonen ook Serven, Slowaken, Italianen, Duitsers, Hongaren en Tsjechen en vormen er een hechte gemeenschap als Kroaten.

Požega-Slavonië

campsite

Camping Savudrija

Camping gelegen op het meest westelijke punt van Kroatië in Istrië. Sanitair is tevens afgestemd op kinderen. Zeer schaduwrijk terrein met sfeervolle...

v.a. 95.09 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Lipik en Kroatië