Primorje-Gorski kotar

Swipe

Primorje-Gorski kotar

Kroatische naam: Primorsko - Goranska

Toeristen informatiecentrum: Adamićeva 10, Rijeka.
Tel. +385 51 351 600.
E-mail: [email protected]
Internet: www.pgz.hr

Hoofdstad: Rijeka.
Belangrijkste plaatsen: Bakar, Cres, Crikvenica, Čabar, Delnice, Kastav, Kraljevica, Krk, Mali Lošinj, Novi Vinodolski, Opatija, Rab en Vrbovsko.
Economische activiteiten: toeristenindustrie, scheepsbouw-, metaal- en houtindustrie.

In de eerste plaats is de provincie van economische betekenis. De grootste havenplaats van het land, Rijeka, de belangrijke industrieën en de drukke scheepvaart via de Kvarner lijken geen aantrekkelijke uitgangspunten voor de toerist. Tóch is het gebied een van de grootste toeristische trekpleisters van het land en vooral voor de pleziervaart van grote betekenis. Scheepvaart heeft altijd een belangrijke rol gespeeld en de piraterij is lange tijd een gevreesde activiteit geweest, zowel voor de bewoners van de kust als voor de scheepvaart.

Het klimaat is er bijzonder mild en met een gemiddelde jaartemperatuur van ruim 15°C is het ook een veelbezochte plaats door overwinteraars. Het grote aanbod aan hotelbedden in het nabijgelegen Opatija bewijst dat overduidelijk. Het is een van de weinige provincies waar landbouw vrijwel uitgesloten is vanwege de rotsachtige karstbodem, maar het herbergt wel het grootste aantal beschermde natuurgebieden in het land, waaronder het nationale park Risnjak en de bronnen van waaruit de rivier Kupa ontspringt.

Rondreizen in Kroatië

Kroatië > Istarska > Premantura-Standplaats

Camp Arena Stupice

De camping ligt op een schiereiland, deels in een bos en deels op een open veld. De duik- en surfschool op het...

v.a. 62.30 p.p.

Kroatië > Licko-Senjska > Novalja-Standplaats

Terra Park Phalaris

De vlakke camping ligt in een baai ten noorden van Novalja. De ruime staanplaatsen zijn gelegen op grind. Op een aantal plaatsen...

v.a. 77.00 p.p.

Kroatië > Istarska > Banjole-Standplaats

Camp Arena Indije

De camping bevindt zich op een schiereiland. De plaatsen liggen deels onder naaldbomen, deels op een open veld, met terrassen en muurtjes....

v.a. 53.90 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Primorje-Gorski kotar en Kroatië