Primorje-Gorski kotar

Swipe

Čabar

Te midden van bergen, omgeven door dichte bossen, ligt Čabar. Het vormt het middelpunt van Gorski kotar, een bergachtig en in de winter sneeuwzeker gebied, dunbevolkt en met een interessante flora. Als gevolg van de hoge ligging en het feit dat de bora er vrij spel heeft, is het in de zomer een toevluchtsoord voor hen die de warmte van de (slechts een paar kilometer verderop gelegen) Adriatische Zee willen ontvluchten.

Het nationaal park Risnjak maakt eveneens deel uit van Gorski kotar, met als hoogste berg de 1.533 meter hoge Bjelolasica. Reeds in de 16 eeuw werd in deze omgeving ijzer gewonnen en het werd daardoor een middelpunt van smelterijen en (kunst)smeedwerk. Als het ware over Čabar uitkijkend ligt de Sv. Antun Padovankerk uit 1663 met een fraai altaar.

Het dorp ligt in een smal ravijn, reden voor de Turken om het ‘ketel’ te noemen. Een betere indruk krijgt u bij het horen van de andere naam: Kroatisch Zwitserland. Het dorp en de omgeving ervan vormen het startpunt van vele uitgezette wandelingen. Hengelsporters kunnen zich uitleven in de rivieren Čabranka en de wat verder gelegen Kupa.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Čabar en Kroatië